Címlap Hírek IMF: Krízishitel tervek

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
IMF: Krízishitel tervek
2010. február 28. vasárnap, 19:34

Dominique Strauss-Kahn, az IMF 10. választott vezérigazgatója A Washingtoni lap február 27-i számában Bob Davis tudósít az IMF legújabb kríziskezelési tervéről:

Dominique Strauss-Kahn nyilatkozata szerint új megközelítést keresnek a "teljes rendszert" érintő kockázatok kezelésére. A napvilágott látott tervek szerint országcsoportok szerinti hitelkeretet állítanának fel. A hitelkeretet akkor is kihirdetik az illető országok részére, ha a hitelt nem is kérik.

Mivel ha egy országot hírbe hoznak azzal, hogy az IMF-től kényszerül hitelfelvételre, akkor annak az országnak a kockázati felára és finanszírozási költsége megugrik, az IMF ezzel a technikával szeretné kikerülni egyes országok "megbélyegzését".

A nyilatkozat további részeiből kiderül, hogy az IMF a hitelválság országról-országra való terjedését is meg akarja előzni az országcsoport hitelkerettel.

(Conclude kommentár) A döntéshozók láthatóan tartanak a hitelválság újabb (súlyosabb) fázisának bekövetkeztétől. Az IMF összes aranyának eladásából befolyó összeg csekélység lenne az országok szintjén kitörő hitelválság kezeléséhez szükséges pénzmennyiséghez képest.

forrás: The Wall Street Journal