Címlap Hírek Tigris éve 2010 és Kenguru 2010. Bemutatjuk az új ausztrál érméket

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Tigris éve 2010 és Kenguru 2010. Bemutatjuk az új ausztrál érméket
2010. március 22. hétfő, 18:54

Elegancia és precizitás. Ez jellemzi a vezető ausztrál verde, a Perth Mint termékeit. A Perth városában működő pénzverdét a Brit Pénzverde fiók verdéjeként alapították 1899-ben. Az 1965-os ausztrál devizatörvény szerint a Perth Mint jogosult az ausztrál nemesfém érmék kibocsátására. A "bullion coin" kategóriában a Kenguru érme a vezető termék. Ebből is kiemelkedik az egy unciás arany kenguru az évi 350.000 darabos sorozatszámával. Ez a világ egyik vezető befektetési arany érméje. A Kenguru érmét "Nugget“-nek is hívják. A nugget szó aranyrögöt jelent, és utalás az ausztrál aranybányászat hőskorára. Az érmék hátoldalán II.Erzsébet brit uralkodó látható, míg az előlap kenguru témája évről-évre változik. Az idei 2010-es sorozatban bokszoló kengurukat láthatunk. A kilós Kenguru színén mindig egy magányos vörös kengurut láthatunk,amint a hőségtől izzó ausztrál tájban ugrálva halad. A nagyszerű befektetési aranyérméta királynő udvari ötvöse, Dr. Stuart Devlin tervezte. A vörös kenguru (Macropus rufus) Ausztrália legnagyobb emlős állata, a hím akár 85 kilóra is megnőhet, és 9 méter távolságra is képes elugrani.

 

 
 
 

Tigris éve 2010 aranyérme, 1 uncia, 100 dollárAz ősi kínai naptár szerint a 2010. február 15.-e és 2011.február 02. közötti időszak számít a Tigris évének. A 12 évenként ismétlődő időszakban (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010) született emberek a kínaiak szerint vezetésre termett karakterűek. A Perth Mint a "Tigris éve" kibocsátással folytatja a nagy sikerű „Lunar“ sorozatát, mely a 12 állatjegyet jeleníti meg. Az érmék hátoldalán mindig II. Erzsébet brit uralkodó képe jelenik meg, míg az előlapon az aktuális állatjegy látható. A 10 kilós Tigrist feltehetően hongkongi milliárdosoknak szánták. A kilós Tigris, az érme egyediségéhez és szépségéhez képest a befektetési érme kategóriában árazott, és így kétszeresen is jó választás lehet. Az unciás és attól kisebb Tigris érmék nagyszerű ajándékként szolgálhatnak a Tigris évében születettek számára. Véleményünk szerint ez az egyik legszebb befektetési arany érme.

forrás: Conclude arany hírek

 

 Befektetési aranyérme adás-vételi árfolyamainkat a percenként frissülő webáruházunkban találja.

Ha személyesen, készpénzért szeretne venni, vagy eladni befektetési aranyérmét, kérjük fáradjon be irodánkba, ahol azonnal tud üzletet kötni.

Válogasson több száz féle arany és ezüst modern numizmatikai és ajándék érméink közül a Conclude érmeboltjából! Az érmék többsége készletről, akár bankkártyás fizetéssel a helyszínen is megvehető.

Ha valamit nem talál, kérjük hívjon minket!