Címlap Hírek Az analógból a digitális pénzügyi rendszerbe igazolt át egy ex-JPMorganes alapkezelő

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Az analógból a digitális pénzügyi rendszerbe igazolt át egy ex-JPMorganes alapkezelő
2018. február 21. szerda, 14:02

Conclude Daily GoDL
 

Lövészárok húzódik az analóg és a digitális pénzügyi szolgáltatások között – véli Danny Masters, aki a JPMorgan kereskedőjéből vált Bitcoin alapkezelővé. Ma ő a Global Advisors befektetési igazgatója. Úgy véli, a hagyományos pénzügyi szolgáltatók vezetői megpróbálják a kriptoeszközöket csalásként, egyfajta piramisjátékként beállítani. Pedig a kriptoeszközök megjelenése Masters szerint valódi pénzügyi forradalom, és a bankok súlyos árat fizetnek majd azért, ha késlekednek ezen innováció alkalmazásával.
 
 
  Danny Masters Forrás: www.blglobal.co.uk
Danny Masters Forrás: www.blglobal.co.uk 
 
 
 
Masters olajkereskedőként kezdte pályafutását a Shellnél az 1980-as években, majd a JPMorgan New York-i energiakereskedő részlegét vezette. Az 1990-es évek végén alapította meg saját árupiaci alapkezelő cégét, a Global Advisors-t.  Öt éve kezdett érdeklődni a Bitcoin és a kriptodevizák iránt, s a Global Advisors 2014 óta fókuszál a kriptoeszközökre. A cég által 75 százalékban tulajdonolt Coinshares januárban két új alapot is bejelentett, amelyek együttesen 1 milliárd dolláros vagyont kezelnek.
 
 
Nem sokkal azt követően, hogy a Global Advisors mintegy négy éve elkezdett érdeklődni a Bitcoin-biznisz iránt, számlavezető bankja, a HSBC kihátrált a cég mögül, mivel attól tartott, hogy a Bitcoinba való befektetésnek pénzmosási kockázatai vannak. „Az analóg pénzügyi szolgáltató cégek arra hivatkozva nincsenek a kriptobizniszben, hogy nem akarnak kapcsolatba kerülni az úgynevezett mag kriptoeszközökkel, mint a Bitcoin vagy az Ethereum. Úgy ahogy van, az egész iparágat gyanúsnak tartják, mások szerint pedig egyenesen azt mondják, hogy ez egy bűnöző társaság, egy Ponzi-sémák alapján működő piramisjáték vagy csalás” – közölte Masters a Business Insidernek adott interjúban. Ezzel arra utalt, hogy a napokban Yves Mersch, az Európai Központi Bank (EKB) igazgatótanácsának tagja és Jim Yong Kim, a Világbank elnöke egyaránt a Ponzi-féle piramisjátékhoz hasonlította a kriptoeszközöket. 
 

 
Masters szerint a kriptodevizák ellen háborút indítottak, a csata zajában pedig sokan összezavarodnak, és csak néhányan képesek arra, hogy tisztán lássák a kriptoeszközök világában rejlő lehetőségeket. „Mi nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mivel e világnak sok különböző részével kerülünk kapcsolatba. Számunkra teljesen nyilvánvaló, hogy mi egy igazi pénzügyi forradalom kellős közepén vagyunk” – jelentette ki a neves befektetési szakember. Szerinte ma már nem elfogadható hozzáállás, ha erről valaki nem vesz tudomást. A bankárok azért dugják a fejüket a homokba, mert féltik a hagyományos bankári munkájukat, pozíciójukat.
 
 
Pedig Masters szerint a kriptovilág eljutott arra a szintre, amelyen az analóg riválisai nem tudnak versenyezni vele, mivel az fokozatosan felváltja a jelenlegi rendszert. „Az a probléma az analóg pénzügyi világgal, hogy millió szabály köti gúzsba, ilyen körülmények között senkinek nincs kedvére dolgozni. A kriptoközösség előnye, hogy a decentralizáció elvére épül, ahol nincs szükség közvetítőkre, és megszűnnek a régi struktúrák” – magyarázta a szakember.

 
A kriptobefektetések létjogosultságát mutatja egyébként az is, hogy két tőzsde – a CBOE és a CME - is határidős Bitcoin kontraktusokat alkotott, míg a Goldman Sachs egy Bitcoin kereskedési részleg felállításán gondolkodik.
 
 
Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.