Címlap Hírek Bill Barhydt: a kriptoeszközök már az idén visszatalálnak emelkedő pályájukra

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Bill Barhydt: a kriptoeszközök már az idén visszatalálnak emelkedő pályájukra
2018. április 05. csütörtök, 07:50

Conclude Daily Godl
 
 
A kriptoeszközök piaca 2018-ban újra szárnyalni fog – véli Bill Barhydt, az egyebek mellett az American Express által is finanszírozott Abra nevű startup vállalkozás alapítója. A Szilicium-völgyi cég alapítója szerint ugyanis a nagybefektetők ugrásra készen állnak arra, hogy a piacra lépjenek. E vélekedését a szakember arra alapozza, hogy a vele kapcsolatba került hedge fund-ok, vagyonos magánszemélyek, valamint árupiaci spekulánsok óriási lehetőséget látnak a kriptopiacok volatilitásában.
 
 
Bill Barhydt
 
Bill Barhydt. Forrás: The North American Bitcoin Conference 
 
 
Óriási népszerűségre tettek szert tavaly a kriptovaluták, árfolyamuk karácsony előtt az egekbe szökött, összesített piaci kapitalizációjuk 800 milliárd dollár fölé is ment. A csúcsot követően azonban gyengülni kezdtek, aminek következtében az összértékük jelenleg már csak 250 milliárd dollárra rúg. Nagyot taszított a kriptoeszközök árfolyamán a Google március közepi bejelentése, miszerint betiltja a kereskedésükkel kapcsolatos szolgáltatások reklámját.
 
 
Mindezek ellenére Barhydt bízik abban, hogy az árfolyamok az év későbbi részében magukhoz térnek. Méghozzá annak hatására, hogy az intézményi befektetők – hedge fundok és vagyonkezelők – egyre jobban beleássák magukat a kriptodevizák világába. Elsősorban a bitcoin és az ethereum növelheti a többi kriptoeszköz iránti étvágyat. Szerinte különösen sok japán pénzügyi intézmény kezdett invesztálni kriptoeszközökbe a tavalyi év végén, az ő keresletük is fűtötte azok tavalyi rallyját. 

  
A hatóságok világszerte a kriptoeszközök piacának szabályozásán fáradoznak, például a hírek szerint az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet, az US Securities and Exchange Commission az utóbbi hetekben azon hedge fund-ok felé fordította a figyelmét, amelyek kriptovalutákba fektettek. Ám Barhydt úgy véli, a szabályozás nem hogy elriasztja, hanem bátorítja az intézményi befektetőket. Ez dollár százmilliókat hozhat a kriptoeszközök piacára. 

 
Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.