Címlap Hírek Wells Fargo: Ezüstbe érdemes most fektetni!

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Wells Fargo: Ezüstbe érdemes most fektetni!
2018. augusztus 24. péntek, 14:37

Conclude Daily Gold
 
 
Olyan alacsonyra esett a nemesfémek ára, hogy a hosszú távú befektetőknek már érdemes lehet elgondolkodni a vételükön – állítja a Wells Fargo Investment Institute, amely most a legjobb befektetésnek az ezüstöt tartja.
 
 
 
 
 
Több mint tíz százalékkal zuhant az ezüst árfolyama az elmúlt fél évben, unciájáért (1 uncia=31,1035 gramm) augusztus 24-én, pénteken reggel már csak 14,53 dollárt kellett adni, de egy nappal korábban volt már ennél is alacsonyabb a jegyzés. A hét elején egy nagybefektetői kitárazás taszította az ezüstöt 14,5 dollár alá, mely szintről csak péntek este tudott 15 dollár közelébe visszaerősödni.
 
 
 
  
John LaForge, a Wells Fargo Real Asset Strategy részlegének a vezetője már fundamentális alapon kedvezőnek tartja az ezüst vételét a 13-14 dollár/uncia körüli árszinteken. Véleményét arra a várakozására alapozza, hogy az amerikai dollár erősödése – amely az elmúlt időszakban jelentős nyomást helyezett a nemesfémekre – az év végével megtorpanhat, s mivel a zöldhasú és a nemesfémek árfolyama általában egymással ellentétesen mozognak, ez a változás az utóbbiaknak kedvezhet.
 
 
A dollár utóbbi időkben tapasztalt erősödését a kamatemelések mellett részben az Egyesült Államok és Kína közötti, idén nyáron gyakorlatilag vámháborúvá eszkalálódó kereskedelmi feszültségek válthatták ki. Az, ha sokat kell fizetni a dollárért, gyakran drágítja az árupiaci termékek vételét azon országoknak, amelyek saját valutával rendelkeznek, ezért a zöldhasú túlzott erősödése visszavetheti azok keresletét. Aggódnak is emiatt az árupiacok, különösen mert ez az olyan masszív áruimportőrök, mint Kína megrendeléseinek a visszaeséséhez vezethet. Egyes befektetők már lassuló kínai növekedést is vizionálnak. Ám a Wells Fargo Investment Institute-nál ezeket a félelmeket eltúlzottnak tartják.
 
 
Forrás: Kitco.com, The New York Times, Conclude Zrt.