Címlap Hírek Ismét emelkedő pályára kerül az arany a Commerzbank szerint

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Ismét emelkedő pályára kerül az arany a Commerzbank szerint
2018. augusztus 29. szerda, 10:48
 
Conclude Daily Gold

 
2019-ben akár 1500 dollárt is érhet egy uncia arany – véli a sárga nemesfémmel kapcsolatban a Commerzbank egy elemzésében. Az áprilisban 1365 dolláron is jegyzett arany ára augusztus közepén még 1200 dollár alá is benézett, jelenleg 1210 dollár körül mozog az árfolyam.

 
Erősödő árfolyamot vár az arany piacán a Commerzbank 



Az idei csúcs óta eltelt öt hónap diplomáciai és világkereskedelmi feszültségei ellenére is gyengélkedő árfolyam miatt egy sor befektető kérdőjelezheti meg az arany hagyományos menedékeszköz szerepét, ám a Commerzbank óvatosságra inti a nemesfémekkel szemben szkeptikusokat.


Érdemes felidézni, hogy 2008 őszén - a legutóbbi válság kitörésekor - 975 dollárról 700 dollár/unciáig süllyedt az arany árfolyama az amerikai dollár erősödésével párhuzamosan; majd a recesszió továbbmélyülésével és a részvénypiacok összeomlásával párhuzamosan 2009 áprilisáig előbb 1200, majd 2010-re már 1400 dollárig emelkedett az árjegyzés, és az adósságválság csúcspontján 1920 dollár körül tetőzött.


Az erős dollár, a virágzó amerikai részvénypiac, a spekulatív eladások és a feltörekvő piacok devizáinak gyengülése az oka az arany iránti jelenleg igen alacsony keresletnek a Commerzbank elemzői szerint. Ám a német banknál úgy vélik, amennyiben a részvény árfolyamokban korrekció következik be, vagy a dollár erősödése megáll, akkor a rekordmértéket öltött arany short pozíciók zárása emelkedő pályára állíthatja a sárga nemesfémet.


A Commerzbank várakozásai szerint egy ilyen forgatókönyv bekövetkezte esetén az arany jegyzése 2018 végén elérheti az 1300 dollárt, 2019-ben pedig 1500 dollárig is felmehet, mondván, „az arany árfolyama már túl nagyot esett, s mostani szintje nem tükrözi a világban meglévő számos politikai és gazdasági eredetű bizonytalanságot”.


Conclude vélemény:


Egyre többen állnak át az arany és az ezüst erősödésére szavazók táborába. Érdemes elgondolkozni azon, hogy az ingatlan és részvénypiacon elért nyereségeket szép lassan betakarítsuk, és egy részét a mostani kiváló árszinteken nemesfémekbe forgassuk be.
 
 
Forrás: Scrapportal.com, Commerzbank AG, Conclude Zrt.,