Címlap Hírek Hogyan védekezz a Nagytestvérrel szemben? Készpénzzel!

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Hogyan védekezz a Nagytestvérrel szemben? Készpénzzel!
2019. június 14. péntek, 16:25
  
 
Tüntetésről hazatérő hongkongiak sorakoznak a készpénzes jegykiadó automatáknál
 
 
 
 
A fenti kép jó példa arra, hogy milyen gyorsan változhatnak a körülményeink, és hogyan kerülnek pillanatok alatt előtérbe a kényelmes, digitális és nyomon követhető megoldások helyett a régi fizetési módok – jelesül a készpénz, vagy extrémebb helyzetben az arany. 
 

A sorok a készpénzes vonatjegy automatáknál azért alakultak ki, mert a kártyás és mobilapplikációs fizetési adatok „átmennek” a kínai hatóságok filterező szerverein és összekötik azokat a fizetési hely adatokkal, így a kínai állam  tudomást szerezhet a tüntetők személyazonosságáról.
 
 
Milliós tömeg tüntet az új kiadatási törvénytervezet elfogadása ellen Hongkongban 
 
 Milliós tömeg tüntet az új kiadatási törvénytervezet elfogadása ellen Hongkongban
 
 
A milliós tömeget vonzó tüntetéssorozat kiváltó oka az volt, hogy a hongkongi kormányzó egy új kiadatási törvénytervezetet készül elfogadtatni, ami lehetővé tenné a Hongkongban letartóztatott személyek érdemi bírósági eljárás nélküli kiadatását Kínának.
 
 
A tüntetők és a jogvédő szervezetek attól tartanak, hogy ha a hongkongi parlamenten átmegy a törvénytervezet, azt Kína a kommunista vezetést kritizáló belföldi és külföldi személyek, újságírók lefogására és deportálására használná fel a városállamban, úgy, mint ahogy azt jelenleg a szárazföldi országrészen teszi.


A tüntetések hátterében meghúzódó „két rezsim, egy ország” rendszer évtizedek óta tartó fokozatos bomlásáról az Index.hu-n olvashatnak egy részletes cikket.
 
 
Forrás: Conclude Zrt, Index.hu