Címlap Hírek A bitcoin lobby támadása az arany ellen

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
A bitcoin lobby támadása az arany ellen
2019. július 15. hétfő, 13:56

Conclude Daily Gold
 
 
Az elmúlt hónapokban nagyon erős kampány indult a bitcoin és arany szembeállításának érdekében. Vajon mi állhat a háttérben?
 
 
A Digital Currency Group (DCG) feje, Barry Silbert kezdeményezte azt a nagyon hatásos kampányt, amely hetekig folyt a legnagyobb nézettségű hírcsatornákon „Drop your gold” néven, ami szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy dobd el az aranyat, azaz szabadulj az aranyadtól.
 
 
Ezzel párhuzamosan ismét felbukkant a nemesfémeket is tartalmazó kisbolygóra történő expedíció ügye, azaz, hogy a NASA hamarosan kutató űrszondát indít az 1852-ben felfedezett Psyche 96 fém felszínű aszteroidára.
 
A DCG csoportba tartozó Grayscale üzemelteti a világ legnagyobb bitcoin alapját, amelyben már több, mint 3 milliárd dollár értékű bitcoin és egyéb kriptodeviza van. A DCG csoport számos egyéb kriptodevizákkal kapcsolatos vállalkozásban (tőzsdék, média, startup cégek) részt vesz, például a 10 milliónál is több ügyféllel rendelkező Coinbase amerikai kriptodeviza tőzsdében. Barry Silbert a Facebook Libra projektben is érdekelt a Xapo és a Coinbase cégeken keresztül.
 
 
A Facebook Libra projektjében résztvevő cégek (köztük a DCG által résztulajdonolt Coinbase kriptotőzsde)
 
 
 A Facebook libra projektjében résztvevő cégek

 
A kampány hatásosságát tanúsítja az is, hogy a világ legnagyobb hatalmú pénzügyi vezetője, a FED elnöke Jeremy Powell is digitális aranyként nyilatkozott a bitcoinról.
 

Az igazi tét az arany piaci részesedéséből egy jó nagy adag megszerzése.
 
 
A 8 ezer milliárd dolláros aranypiachoz képest még mindig eltörpül a 200 milliárd dolláros kapitalizációjú bitcoin piac.
 
 
Videó: Barry Silbert a bitcoin jövőbeni szerepéről beszél
 

Videó: Milyen esélyei vannak a bitcoinnak arra, hogy digitális arannyá váljon és hogy elszívja a tőkét az arany elől?  (a képre kattintva megnyílik)
 

 
Amennyiben Silbert-nek lesz igaza, az azt jelenti, hogy 30-40 év alatt egy több mint ötezer éve értéknek tekintett fizikai árut lecserél egy teljesen digitális pénzeszköz.
 
 
Tény és való, hogy már most érezhető némi összefonódás a bitcoin és az arany piaca között - például a kripto lufi kidurranásakor sok kriptovaluta befektető menekült bitcoinból a sárga nemesfémbe 2018 februárjában.
 

A Conclude-nál az a véleményünk, hogy nem mint az arannyal szemben álló, hanem mint azt kiegészítő, alternatív befektetési eszközként fog megjelenni a Bitcoin a befektetők széles körének portfóliójában.
 

A bitcoin előtt még hosszú út áll ahhoz, hogy valóban széles körben elfogadott, mindenki által értékesnek tartott, stabil, értéktartó eszköz váljon belőle. Ebben feltehetőleg jelentős szerepet fog játszani a Facebook Libra projektje.