Címlap Hírek Kriptópiaci kilátások rövidtávon

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Kriptópiaci kilátások rövidtávon
2020. február 26. szerda, 20:18

 

 2020 úgy indult a bitcoin számára, hogy egyre többen kezdtek egyetérteni abban, hogy a bitcoin mint „digitális arany” alkalmas a menekülő eszköz szerepre, hiszen rendre emelkedéssel reagált a kockázatot hordozó eseményekre (pl. iráni konfliktus kiéleződése).

 

Azonban, ahogy a világ nagy tőzsdéin a koronavírus gazdaságlassító hatása miatt valóban borúsra fordult a hangulat, kiderült, hogy a bitcoin iránti bizalom még korántsem éri el az aranyét, így a bitcoin a 10.400 dolláros idei csúcsáról hamar 17%-ot zuhanva jelenleg 8800 dolláron tartózkodik.

 

Coinbase kriptodeviza pénztárca 2020 

Hamarosan ilyen egyszerű lesz a kriptós utalás? 

 

A mostanában minden hírt uraló koronavírus ügy megoldódásával volna lehetőség egy újabb nagyobb emelkedésre. Annál is inkább, mert a bitcoin kínálata az un. feleződés miatt májustól csökkenni fog blokkonként 6,25 bitcoinra, a jelenlegi 12,5 bitcoinról. A bányászok hatékonyság növeléssel készülnek a felezésre. Érdekes hír hogy Texasban közel 50 millió dolláros beruházással épít bányász farmot a sikeres kockázati tőke befektető Peter Thiel (PayPal) nevével fémjelzett Layer1 Technologies, akinek a remélhető profiton túl az is deklarált célja, hogy a kínaiak bitcoin bányászati hegemóniáját megtörje.

 

A szabályozói oldal azonban hozhat még meglepetéseket, akár a várható emelkedést megfordítva, amennyiben túl szigorúra sikeredne az USA által belengetett kriptós szabályozás

A kriptotőzsdék közötti bitcoin, ether stb. utalásoknak hamarosan meg kell felelniük a bankközi utalásoknál is szokásos „utazási szabályoknak”, azaz, hogy visszakövethető legyen a pénz végső tulajdonosa, aki indítja az utalást és a pénz kedvezményezettje, aki kapja azt. A tőzsdék egyre szigorúbb pénzmosási előírásai (KYC, AML szabályok) miatt erre lesz lehetőség, de a protokollt egységesíteni kell, ki kellene dolgozni egy kriptós utalásokra vonatkozó SWIFT szerű standardot. Kíváncsian várjuk sikerül e teljesíteni a nemzetközi pénzmosást kontrolláló FATF által adott határidőket, mivel 2020 júniusig el kéne készülni az üzenetküldésre vonatkozó javaslatnak. A szigorúbb szabályozás azonban előnyökkel is járhatna. Az egész kriptó piac egy „magasabb osztályba” lépne, amire már érdemes lenne fejleszteni a hagyományos pénzpiaci szereplőknek is. A Coinbase máris próbál beelőzni és a jelenleg elég bonyolult kriptós transzfereket szeretnék lehozni a „mezei felhasználó” szintjére. Ez pont az a terület, amit a kriptós köröktől leginkább hiányoltunk eddig, és fontos előfeltétele a digitális eszközök tömeges elterjedésének. 

 

 A Conclude fizikai arany és ezüst befektetési webáruházat ezen a linken érheti el.