Címlap Hírek Ezüst: 100 évente kétszer van ilyen lehetőség

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Ezüst: 100 évente kétszer van ilyen lehetőség
2020. március 03. kedd, 14:43

Másodszor fordul elő az elmúlt 100 évben, hogy olyan szélsőséges értéket vesz felé az ezüst-arany aránya mint a napokban. A múlt pénteki nemesfém vérfürdő jóval lejjebb küldte az ezüst árát, mint az aranyét, így 1991 óta először elértük a 96 uncia ezüst 1 uncia arany hányadost. Korábban erre a II. világháború idején volt még példa az elmúlt 100 évben.
 
 
Good Delivery ezüsttömbök a Conclude Zrt. webáruházából
Good Delivery ezüsttömb. Gyártó Kazzinc, Orosz Föderáció . Forgalmazza: Conclude Zrt.
 
  
Az alábbi grafikon egy több, mint 100 éves  keresztárfolyam grafikon, az ezüst aranyhoz képesti átváltási arányát mutatja. Látható, hogy csak 1991-ben és 1941-ben volt olyan alacsonyan az ezüst árfolyama az aranyhoz képest, mint most. Ha még távolabb tekintünk vissza a történelemben, akkor azt tapasztaljuk, hogy sokkal erősebb volt az ezüst mint most. A Római Birodalomban 12 egység ezüst ért 1 egység aranyat, míg az USA az 1795-ös pénzverési törvényben 15:1 -es arányt írt elő.  Ez már elég közel van az ezüstnek a földkéregben való átlagos előfordulásához az aranyhoz képest, ami 17:1.
Az ezüst arany keresztárfolyam 100 éves csúcs közelében
1940-41, 1991, 2020. Az ezüst szélsőséges alulértékeltségének évei
 
 
Ha Ön hisz abban, hogy visszatérhet az ezüst, fektessen fizikai ezüstbe a Conclude webáruházában, vagy pedig ha tároltatni is szeretne, regisztráljon a  Goldtresor Bónusz számlacsomagjára, ahol áfa mentes, vámszabadterületen tárolt ezüstbe fektethet magánszemélyként is.