Címlap Hírek Információk a tervezett működésről a vírus járvány idejére

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Információk a tervezett működésről a vírus járvány idejére
2020. március 16. hétfő, 20:56

 

Üzenet a Conclude Zrt vezérigazgatójától 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Az alábbiakban első kézből szeretném Önöket tájékoztatni az aranypiacon a közelmúltban bekövetkezett eseményekről.

Már múlt hét pénteken is jelezték, hogy a határzárások miatt, bizonyos desztinációkban nem lehetséges az áruszállítás az Európai Unió területén belül, így törölni kellett néhány korábbi beszerzési megrendelést is, ami nem szokványos az aranypiacon. Bár a Conclude részére ez nem jelentett veszteséget - hiszen időközben az arany tőzsdei árfolyama esésnek indult (erről még később) - de ez olyan fokú zavart jelzett a rendszerben, amit 2008 óta nem tapasztaltunk.

2020.03.16.-án teljesen befagyott a piac: gyakorlatilag minden beszerzési forrás azt jelezte, hogy átmenetileg nem ad el aranyat, hiszen nem kiszámítható, hogy esetleg visszafordítják a határról a páncélautókat vagy sem. Amíg a helyzet nem tisztázódik, fizikai aranyat vásárolni csak trezoron belül lesz lehetséges, azaz kiszállítás nélkül, azt is csak úgy, hogyha épp van olyan szereplő, aki szeretne eladni.

Így előállt az a rendkívüli helyzet, hogy noha az arany tőzsdei ára esik, kiszállításos fizikai aranyat mégsem lehet vásárolni. Mivel egyik aranykereskedő sem szeretne „shortra futni”, azaz több aranyat eladni a készletéből, mint amennyit meg tud vásárolni a piacon, így minden kereskedő lezárta az értékesítését. Sok kereskedő amúgy is bezárt, hiszen „home office”-ból nem lehet fizikai aranyat átadni, ezért a közeljövőben legfeljebb az online aranykereskedelmi rendszerek fognak tudni üzemelni.

Milyen válaszreakciókat adtunk és mit tervezünk tenni a közeljövőben?
 

Az nyilvánvaló, hogy a fizikai arany személyes átadás-átvétele a vírusjárvány lecsengéséig ellehetetlenül. Minden fizikai aranybolt bezárt. Mi sem fogadunk 2020.03.16. délutántól ügyfeleket személyesen, azonban mindent megteszünk annak érdekében, hogy távértékesítésben kiszolgáljuk az ügyfeleink befektetési arany vásárlási igényeit.

Hogyan lehetséges aranyat vásárolni egy „érintésmentes” piacon?

Belátható ideig, csakis olyan aranyvásárlás lesz lehetséges, amikor is az ügyfél által megvásárolt arany legalább átmenetileg, azaz a járvány elmúltáig letétbe kerül. Erre a Conclude-nak közel 10 éve van megoldása. A jelen helyzetben az un. offline letéti konstrukciót és a Goldtresor online nemesfémkereskedelmi rendszert fogjuk tudni kínálni, mint megoldást.

Noha mai nap átmenetileg a letétbe vételi megbízásos (azaz kiszállítás nélküli) aranyvásárlásokat sem tudtuk kiszolgálni, és emiatt a Goldtresor rendszert egy 5 órás időintervallumra le kellett állítanunk, de reméljük hamarosan a piacnak legalább ez a része újra indul a mai sokk után.

 

Az offline letéti szolgáltatást a most következő időszakban csak az 1000 gramm arany felett befektetőknek tudjuk majd kínálni, a többi ügyfél részére pedig a Goldtresor fog rendelkezésre állni.

 

Kívánva minden Kedves Ügyfelünknek a legjobbakat ezekben a nehéz időkben,

Üdvözlettel:

Juhász Gergely

a Conclude Befektetési Zrt vezérigazgatója