Címlap Hírek Teret enged az inflációnak a FED, tovább nőhet az arany és az ezüst ára

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Teret enged az inflációnak a FED, tovább nőhet az arany és az ezüst ára
2020. augusztus 27. csütörtök, 14:05


„Átmenetileg és nem túlzott mértékben” megengedi magának az inflációs cél túllépését a FED - mondta Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő FED elnöke a Jackson Hole-i konferencián tartott beszédében. Hosszú távon ez a döntés az arany és az ezüst árának további jelentős növekedését vetíti előre.

 

Jerome Powell, a Fed elnöke

 

 

Portfolio.hu cikke szerint is forradalmi lépés új gyakorlat bevezetését jelenti: az amerikai jegybank a saját inflációs célját meghaladó mértékű pénzromlás esetén sem fog feltétlenül kamatot emelni.

 

A döntés az amerikai gazdaság összeomlásának megelőzése céljából felpörgetett eszközvásárlási program (értsd: pénznyomtatás) beláthatóan vég nélküli folytatását jelenti, amit az amerikai jegybank még ütemesen növekvő infláció esetén sem fog abbahagyni a fentiek szerint.


Az jóformán borítékolható, hogy a FED új szemléletét az eddigiekhez hasonlóan világszerte meghonosítják a különböző államok jegybankjai.


Tehát azoknak is fel kell készülniük a növekvő infláció ellenére is tartósan alacsonyan maradó bankbetét- és állampapír hozamokra, akik euróban, vagy netán forintban tartják megtakarításukat.


Az alacsony hozamkörnyezet és az infláció növekedése külön-külön is pozitívan hat a nemesfémek árfolyamára; a gyorsuló infláció melletti nulla közeli - vagy egyenesen negatív - reál hozamoknak pedig hatványozott erővel kellene támogatnia az arany és az ezüst árának emelkedését a következő években.


Ezért mondjuk azt, hogy hosszú távú befektetést tervezve - a történelmi csúcs közelében lévő árfolyam ellenére - még mindig olcsó az arany, az ezüstről nem is beszélve.