Címlap Hírek Megérkezett a zöld arany Magyarországra is

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Megérkezett a zöld arany Magyarországra is
2020. november 02. hétfő, 11:58

Büszkén jelentjük be, hogy Magyarországon elsőként a Conclude Zrt. kezd a zöld arany forgalmazásába.

  
Zöld Arany a Conclude kínálatában
 

Mi is az a zöld arany?

 
A svájci Valcambi nemesfémfinomító ismerte fel azt az ügyféligényt, hogy a befektetési arany területén is megjelent az un. "impact investment", azaz felnőtt egy olyan befektetői generáció, aki hajlandó akár felárat is fizetni azért, hogy bizonyos lehessen afelől, hogy befektetésével a lehető legkevésbé károsítja a környezetet ill. hozzájárul társadalmilag hasznos célok szolgálatához.
 
A zöld arany terméksor forgalmazását a 100 grammos Green Gold aranylapkával kezdjük
 
Zöld Arany Valcambi 100 grammos befektetési aranyrúd
 
 
Ezért a Valcambi létrehozta a zöld arany terméksort, aminek az a lényege, hogy ezen termékek gyártása során a gyártó csak olyan aranyat használ fel, amely vagy kizárólag újrahasznosításból vagy pedig olyan bányákból származik, amelyek megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak ill. a felelős aranybányászati irányelveknek, melyeket az aranypiac egyik legfontosabb szervezete a WGC dolgozott ki. A Valcambi által ígért célok teljesülését független auditor ellenőrzi, és a Londoni Nemesfémkereskedők Szövetségének (LBMA) certifikátja hitelesíti.
  
Az LBMA által kibocsátott certifikát az igazolja, hogy a Valcambi eljárása megfelel az LBMA által kidolgozott felelős arany (responsible gold) irányelveknek, így biztosítható, hogy a zöld arany befektetési aranyrúd terméksor vásárlásával fenntartható, környezettudatos és konfliktus-mentes forrásból származó aranyhoz jutnak az ezen termékeket vásárló befektetők.


 Az LBMA által a Valcambi részére kiállított certifikát 
A Valcambi Zöld Arany certifikátja, melyet a Valcambi kapott az LBMA-tól
 

A Conclude zöld arany témakörben írt tanulmánya 

 Hogy a zöld arany hátterét megvilágítsuk, a Conclude összeállítást készített az arany környezetvédelmi helyzetéről. A hét oldalas tanulmányban azt járjuk körbe, milyen erőfeszítéseket tesz az aranybányászat, hogy az egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak meg tudjon felelni. Áttekintjük az elektronikai hulladék kezelés helyzetét is ( csak egy megdöbbentő adat a tanulmányból: évente kb. 250 tonna arany kerül a szeméttelepekre!), ill. néhány ígéretes innovációt is bemutatunk, ami a nanoméretű aranyrészecskék kutatásához köthető.
 
 
Partnerünk a Valcambi, Svájc egyik vezető nemesfém finomítója,  az LBMA által vezetett Gold List-en rajta van, azaz jogosult  London Good Delivery aranytömbök gyártására.