Címlap Hírek Bitcoin után jöhet az arany a Tesla portfóliójába

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Bitcoin után jöhet az arany a Tesla portfóliójába
2021. február 10. szerda, 09:19


Teljes szemléletváltást hozhat az amerikai vállalatok pénztartalék menedzselésében a Tesla 2 nappal ezelőtti bejelentése, és óriási pénzek áramolhatnak be a kriptodevizák mellett aranyba és más nemesfémekbe.

 
 Bitcoint vásárolt a Tesla
 
 

A Tesla befektetési döntésének világos üzenete van: „ az egyre inkább elértéktelenedő dollárban tartani a pénzünket egy vesztő stratégia”.

 
A Tesla példáján felbátorodva akár több százmilliárd dollárnyi vállalati pénz mozdulhat meg, amelyek egyelőre banki számlákon vagy államkötvényekben állnak. A nem inflálható eszközökbe, aranyba és bitcoinba történő pénzáramlás fel fog gyorsulni a Covid lecsendesülésével és az infláció felpörgésével párhuzamosan.
 
 
Részlet a Tesla 2021.02.08.-i közleményéből:
 
 
2021 januárjában frissítettük befektetési politikánkat, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítsunk magunknak, hogy tovább diverzifikáljuk és maximalizálhassuk készpénzünk hozamát, amely nem szükséges a megfelelő működési likviditás fenntartásához. Az Igazgatóságunk Ellenőrző Bizottsága által megfelelően jóváhagyott politika részeként az ilyen készpénz egy részét befektethetjük bizonyos alternatív tartalékeszközökbe, beleértve a digitális eszközöket, aranyrudakat, arany tőzsdén forgalmazott alapokat és egyéb, a fentiekben meghatározott eszközöket. Ezt követően összesen 1,50 milliárd dollárt fektettünk be bitcoinba e politika alapján, és időnként vagy hosszú távon digitális eszközöket szerezhetünk és tarthatunk.