Címlap Hírek Addig váltsa át a pénzét aranyra, amíg lehet

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Addig váltsa át a pénzét aranyra, amíg lehet
2021. július 22. csütörtök, 09:38

 
10.000 euróban korlátozhatják a készpénzes fizetéseket szerte az Európai Unióban az Európai Bizottság keddi javaslatcsomagja alapján - adta hírül a Portfolio.

 
Korlátozhatják a készpénzes fizetéseket az Európai Unióban 


A Bizottság javaslata egy pénzmosás elleni szuperhatóság felállítását is kilátásba helyezi, ami egy integrált rendszeren keresztül figyelné a pénzmozgásokat az EU-ban.


A várhatóan 2024-re megvalósuló javaslatcsomag jól illeszkedik a készpénzes fizetéseket fokozatosan visszaszorító tendenciába, amit a legális jövedelemmel rendelkezők közül is rengetegen a magánszférához való joguk csorbulásaként értékelnek.


Jelenleg az arany- és ezüstvásárlást nem kell semmilyen hatóságnak bejelenteni, és a Conclude Zrt.-nél korlátlan összegben fizethet készpénzben is. A széfben gyors elértéktelenedésre ítélt pénzeket tehát még most érdemes átváltani az egyébként jó árfolyamon lévő nemesfémekre.


Ráadásul a nemesfémek a jelenlegi szabályozás szerint kedvezően adóznak: eladáskor a nyereség 15%-át kell SZJA-ként befizetni, ill. ha az eladáskor már nincs meg a beszerzésről szóló számla,  akkor az eladási érték 25%-a után kell megfizetni a 15% adót, azaz mindössze az eladott nemesfém értékének 3,75%-át kell adó formájában megfizetni.