Címlap Hírek Legalább 10 százalék fizikai arany kell a portfólióba

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Legalább 10 százalék fizikai arany kell a portfólióba
2021. augusztus 30. hétfő, 11:05

Mark Mobius veterán befektető szerint a befektetőknek legalább 10% fizikai aranyat érdemes tartani portfóliójukban a gazdaságélénkítő intézkedések hatására leértékelődő valuták miattírja a Portfolio.hu.
 
 
Legalább 10% arany kell a porfólióba, lehetőleg bfektetési arany rudak és érmék formájában Mark Mobius szerint

 A világszerte elfogadott befektetési aranyrudak és népszerű aranyérmék vásárlása az egyik legjobb formája a fizikai arany befektetésnek. 
 
 
Ráadásul az időzítés is ideális a sárga nemesfém megvételére: 2020 augusztusában a koronavírus miatti félelmek hatására az arany 2.075 dollár/unciás történelmi csúcsra emelkedett, amihez képest a mostani 1.800-1.820 dollár/uncia közötti árfolyam jó belépési pontnak számít.

A jelenlegi piaci helyzet tankönyvi példa is lehetne az arany és a részvénypiac negatív korrelációjára: a részvénypiacok új csúcsokat döngetnek, miközben az arany árfolyama egy korrekciót követően óvatos emelkedésbe kezdett az utóbbi hetekben.

 
5 éves csúcson az S&P500 - arany arány

5 éves csúcson az S&P500 - arany arány
 
Utoljára a 2000-es évek eleji dotcom-lufi alatt volt nagyobb S&P 500 felülértékeltsége az aranyhoz képest - a részvényeken profitot realizálóknak érdemes lehet most nemesfémekbe átsúlyozni.
 
 
 
Magyar befektetőként a relatíve erős forintot is érdemes kihasználni, hiszen az arany tartása a hazai fizetőeszköz dollárral és euróval szembeni értékvesztése ellen is védi a vagyont.
  

Az aranybefektetésnél fontos, hogy ne várjuk meg a pánikot a vásárlással , mert nem csak az arany árfolyama, de a kereskedési költségei is elszállhatnak - különösen a befektetési arany rudak és érmék esetében.
 
 
Az arany mellett az ezüst és különösen a platina is kedvező árfolyamon mozog, így a sárga nemesfém mellett néhány százaléknyit ezekből is érdemes vásárolni a portfólióba.


A legnépszerűbb befektetési arany, ezüst és platina érméket és rudakat megtekintheti a Conclude webáruházában az alábbi linkre kattinva.