Címlap Hírek Hiperinflációt vízionál a Twitter vezére

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Hiperinflációt vízionál a Twitter vezére
2021. október 27. szerda, 14:15


Nagy port kavart Jack Dorsey minapi tweetje, mely szerint a hiperinfláció (kísértete) már közöttünk van.


Jack Dorsey tweetje a hiperinflációról
 
 
Jack Dorsay tweetje a hiperinflációról Képaláírás
 

Ahogy mondani szokták az online médiában, a tweet „nagyot ment”. Rengeteg ember felesleges riogatással vádolta Dorsey-t, volt olyan közgazdász aki kioktatta, hogy tudja-e, hogy pontosan mi is a hiperinfláció definíciója, hisz hol vagyunk a havi 50%-os áremelkedési ütemtől?
 

Mindenesetre a Twitter vezérének véleményét érdemes komolyan venni, ugyanis Ő a Square alkalmazás fő tulajdonosa is egyben, mely az USA-ban az egyik legnagyobb fizetési applikáció, több, mint 30 millió felhasználóval és számtalan funkcióval ill. közel 120 Mrd dolláros cégértékkel. A cég több, mint 100 ezer kereskedő fizetési adataira „lát rá”, akikkel online össze van kötve.
 

Nagyon valószínű, hogy Dorsey az amerikai statisztikai hivatalnál sokkal pontosabb adathalmazon ül, és valós időben, profilozva, szegmentálva látja a felhasználóinak fogyasztói kosarát és az elfogyasztott javak áremelkedési ütemét, és következtetését ez alapján vonta le.
 

Anthony Pompliano a híres kripto blogger megkérdezte a Square volt ügyvezetőjét, hogy lehet-e a Square-nek inflációs kosár számítási adatbányászati módszere, amire a válasz egyértelmű igen volt.


 Anthony Pompliano kriptoblogger tweetje
 
 
Forrás: Twitter, Conclude Zrt.