Címlap Hírek USA aranydollárok a Conclude befektetési arany érme kínálatában

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
USA aranydollárok a Conclude befektetési arany érme kínálatában
2011. január 16. vasárnap, 20:46

Néhány régi arany dollárt mutatunk be az alábbiakban, melyek a cikkírás időpontjában a Conclude készletéből készpénzért is megvásárolhatóak. Mindegyik érme befektetési aranyérme, azaz a befektetési arany áfa mentessége vonatkozik rájuk. 

 Saint Gaudens arany 20 dolláros
Az egyik legszebb amerikai érme a Saint Gaudens féle arany 20 dolláros. Theodor Roosevelt amerikai elnök megbízásából Augustus Saint-Gaudens szobrász tervezte. A klasszikus görög és római érmék ideálját szerették volna visszahozni ezzel a pénzzel. 1907-től 1933-ig készítették. A nagy gazdasági válság csúcsán 1933-ban 500 ezer példányt vertek ebből az érméből, viszont egy sem került forgalomba mert időközben Franklin D. Roosevelt elrendelte az arany érmék lakosságtól való elkobzását és beolvasztását. Mégis néhány darabot egy  pénzverdei munkás megmentett és az egyik példány az egyiptomi Farouk királyhoz került. Évtizedekkel később egy Fenton nevű brit érmekereskedőnél bukkant fel az érme, aki New Yorkba vitte, hogy aukcióra vigye. Azonban elkobozták tőle az érmét és Fentont bebörtönözték, arra való hivatkozással, hogy a hatályos jog szerint ennek az érmének nem volna szabad léteznie. A ritkaságot a World Trade Center trezorjában helyezték el. Az érme sorsa szerint újra meg kellett hogy  meneküljön, hiszen a szeptember 11.-i terrortámadás előtt néhány nappal átkerült a FED Fort Knox-i trezorjába. 2002-ben az érme a Sotheby aukcióján 7.6 millió dolláros hihetetlen rekordot ért el, amely szerint ez a megmaradt 1933-as példány a világ legdrágább pénzérméje.
 
Jelen akciónkban 1922-es, 1924-es és 1925-ös évjáratokat kínálunk eladásra  1600 dolláros, azaz 328.000 forintos áron. A befektetési aranyérme színarany tartalma közel 1 uncia, 30.04 gramm.

  Liberty head 20 dolláros aranyérme

Másik eladásra kínált amerikai érménk az 1849-1907-ig vert "Liberty head" vagy másképpen "Coronet head" amerikai 20 dolláros. Ezek az érmék 1933-ig hivatalos fizetőeszközként szolgáltak az USA-ban. Az arany elkobzáskor 1933-ban nagyon sokat beolvasztottak belőle, viszont a mai napig az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb érme az USA-ban. Prémiumuk jellemzően meghaladja a modern "bullion coin" érmék prémiumát. Az amerikai dollár egy tündöklő korszakát idézik fel ezek az áfa mentesen forgalomba hozható befektetési arany pénzek.

Az általunk kínált 1895-ös és 1904-es évjáratokon már szerepel az "In God We Trust" felirat. Színarany súlya a Saint-Gaudens féle 20 dollárossal azonos. Ára: 328.000 ft.

 
Indián fejes arany 20 dolláros

Az indián fejes amerikai 10 dolláros egy különleges érme. Szintén Saint-Gaudens tervezte, akárcsak az 1907-től vert 20 dollárost. A szobrász a Liberty-Coronet head arca fölé egy indián fejdíszt illesztett. Az indián fej fölött az Egyesült Államokat alapító 13 kolóniára utaló csillagokat láthatunk. A peremen viszont már 46 csillag található, ill. 1912-től Új Mexikó és Arizona csatlakozásával 48 csillag. A másik oldalon egy büszkén lépkedő fehér fejű sast, az USA címerállatát jelenítik meg. 1933-ban ezen érmék jó részét is beolvasztották.

Prémiumuk a 20 dollároshoz hasonló. Színaranytartalmuk 90%-os, a színaranysúlyuk 15.025 gr, akciós áruk: 164.000 ft.

 

Half Eagle - Feles Sas 5 dolláros aranyérme

Az arany 5 dolláros neve "Half Eagle" azaz "feles sas", onnan ered, hogy a 10 dollárost tekintik "egészesnek". Az arany 5 dolláros méretet 1795-től 1929-ig verték. Színarany súlya 7,51 gramm, ára: 82.000 ft. Az 1886, és 1901-es évjáratból kínálunk eladásra egy-egy példányt ezen befektetési arany érmékből

Forrás: Conclude Arany Hírek

 

Befektetési aranyérme adás-vételi árfolyamainkat a percenként frissülő webáruházunkban találja.

Ha személyesen, készpénzért szeretne venni, vagy eladni befektetési aranyérmét, kérjük fáradjon be irodánkba, ahol azonnal tud üzletet kötni.

Válogasson több száz féle arany és ezüst modern numizmatikai és ajándék érméink közül a Conclude érmeboltjából! Az érmék többsége készletről, akár bankkártyás fizetéssel a helyszínen is megvehető.