Címlap Hírek Merre tovább arany ezüst árfolyam?

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Merre tovább arany ezüst árfolyam?
2011. április 28. csütörtök, 09:05

Nagyon komoly emelkedésen vagyunk túl mindkét nemesfém piacán, ezért egyre többen kérdezik van e még tér az arany és ezüst árfolyam emelkedésére? Ezúttal egy kiváló technikai elemzőt hívunk segítségül, Dave Banistert a Market Trend Forecast csapatából, akinek a véleményét az alábbiakban közöljük:

Már egy jó ideje megfigyelhettük azt, hogy a nemesfémek egy jól beazonosítható – ún. „Fibonacci” és „Elliott hullámok” által jellemzett- minta szerint mozognak. Akár visszatekintő, akár előretekintő elemzéseket használunk, az összes közelmúltbeli csúcs és völgy jól leírható a Fibonacci visszaesésekkel és a befektetői tömegek viselkedés mintáival.

Már hónapokkal ezelőtt világosan ki lehetett olvasni ezekből a technikai elemzésekből azt, hogy az arany árfolyama a januári 1310 $-os visszaesési szintből felépülve, hamarosan eléri az 1525-1550 dolláros magasságokat. És valóban, el is értük az 1508 $-os szintet, és most a rövidtávú 1518 $ is valószínűbb, mint egy visszaesés az 1480-as szintre. Az ezüstre a bátrabb elemzők által (25 dolláros árfolyamnál) adott 45-47 dolláros prognózis-szintek teljesültek, így újra élesen felvetődik a kérdés: mi fog ezután történni?

A technikai elemzésekből már 2009 augusztusában az látszott, hogy egy igen kedvező öt éves „ablak” nyílt ki a nemesfémek számára. Ezt Dave Banister a bull piacokról alkotott „13 fibonacci év”-elméletével magyarázza (amely sorozat szerinte 2001-ben kezdődött). Az ilyen markáns emelkedő trendekben a legnagyobb felfutást a tömegek „beindulása“ szokta okozni. Most már közel vagyunk ahhoz, hogy a tömegek is „tudatára“ ébredjenek a bull piacnak, ami általában annak az utolsó de legintenzívebb szakaszát szokta jellemezni. Emlékezzünk csak arra a hosszú emelkedő trendre, amit a technológiai részvények 1986-tól tartó emelkedése mutatott be 1999-ig.

Ha a fenti elméletet az arany-ezüst piacra alkalmazzuk, akkor most kb. ott tartunk, ahol a technológiai részvények 1997-ben tartottak. A legmarkánsabb emelkedés még csak most fog beköszönteni, de ebben az emelkedésben nyilván lesznek hegyek és völgyek is, mint legutóbb az arany árfolyamában az 1310-es januári és a néhány héttel ezelőtti 1382 dolláros szintek.

Az ezüst „a szegény ember aranya”. Az elemző véleménye szerint az ezüstöt a befektetők tömegei „olcsónak” fogják találni, mivel szerintük az arany már ehhez képest relatíve „drágává” válik. A felfelé menő trendben egy újabb korrekció az emelkedő trend erejét fogja hangsúlyozni; ott az árfolyamok majd újabb erőt gyűjtenek, és ismét meglódulnak majd felfelé. Természetesen ezek a korrekciós szintek újabb jó belépési pontokat fognak jelenteni a befektetők számára!

Conclude komment: Véleményünk szerint az arany viszonylag magas árfolyama fundamentálisan is megalapozott, ezért a technikai szempontból előrejelzett nagyobb árfolyam emelkedés utáni korrekciót követően sem várunk trendfordulót.

 

 Az árfolyam az 5. fázisban újabb emelkedést fog mutatni - forrás: Market Trend Forecast

 

Forrás: Dave Banister Market Trend Forecast-Conclude Zrt.