Címlap Hírek Mexikó 100 tonna aranyat vett. Hol az ezüst alja?

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Mexikó 100 tonna aranyat vett. Hol az ezüst alja?
2011. május 05. csütörtök, 14:35

MexikóA Mexikói Központi Bank mai bejelentése szerint a bank az elmúlt hónapokban 100 tonna aranyat vásárolt. Ez a mennyiség a jegybank nemzetközi tartalékainak kb. 4 százaléka.
A központi banki tartalékok szintje április végén 131,3 milliárd dolláron állt, ami a vásárlás értékét mintegy 5.2 milliárd dollárra teszi. A bank szerint ez a tétel a hosszútávú befektetéseinek diverzifikációját szolgálta. Mexikó folyamatosan növeli devizatartalékának összegét.

 

 

Az ezüst árfolyama az 50 dolláros szintről már öt napja folyamatosan esik és elérte a 39 dollárt. Ez az április 25.-i csúcshoz képest kb. 20 %-os csökkenést jelent. A tőzsde azon lépése, mellyel mintegy 84 %-kal megemelte a határidős kontraktusok alapletétjeinek összegét, igen sok spekulánst kiszórt a piacról. Kereskedők szerint azonban a 35 dolláros unciánkénti ár alatt már nem sok tere van egy újabb áresésnek, így jelenleg ez a szint szolgál fő támaszul.

Forrás: CNBC

Az ezüst árfolyam esése az 50 dolláros szintről a 35 dolláros unciánkénti árig. Az az április 25-i csúcshoz képest 20 százalékos esést jelent.