Címlap Hírek Korrekció kéne az aranypiacon

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Korrekció kéne az aranypiacon
2011. június 14. kedd, 20:41

Conclude összefoglaló:

Az arany hosszú ideje tartó felfelé menetelését a közelmúltban csak kisebb korrekciók szakították meg. Az emelkedő trend kifáradni látszik. Technikai oldalról nézve megérett az idő egy komolyabb 10-15%-os korrekcióra. Ugyanakkor az el nem múló, csupán megszokottá vált bizonytalanság bármikor felülírhatja a technikailag kívánatos korrekciót.

Az aranykereskedőknek mindig nehéz kommunikálni az ügyfelek felé, ha árfolyamesést várnak a piacon. Ha viszont megnézzük az aranyárfolyam által felrajzolt chartot, a folyamatos felfelé menő trend korrekcióért kiált. A markettrendforecast grafikonját hívjuk segítségül.  Jelenleg valószínűbbnek látszik, hogy „tompa” csúcs fog kialakulni, azaz az 5. hullámot jelentő 1627-es usd/uncia ár helyett az 1350-1370-es régió tesztelése hamarabb bekövetkezhet. Ezt valószínűsíti az aranypiacon szokásos szezonalitás is (nyáron csökkenni szokott az árfolyam)

Az ábrából jól látszik, hogy a régóta a rekord közelében oldalazgató árfolyam szépen kezdi kirajzolni egy Elliott Wave 5. szintjét.

 

A Casey Research ábrája szerint a legutóbbi nagy arany felmenetel „mániás” szakaszában is voltak nagy korrekciók (1978-1979). Véleményünk szerint viszont az akkori helyzet lényegében különbözik a jelenlegitől. Az arany csekély aránya a globális befektetésekhez képest, a fokozódó kockázat a fejlett országok állampapírpiacain és más bizonytalansági tényezők hosszú távon felfelé hajtják az arany árfolyamát.

A Casey Research ábrája szerint a legutóbbi nagy arany felmenetel „mániás” szakaszában is voltak nagy korrekciók (1978-1979).

A Newmount elnökének minapi nyilatkozatával tudunk azonosulni, mely szerint fokozódó fluktuációk mellett az arany 5 éven belül meghaladhatja a 2000 dolláros unciánkénti szintet.

A jelenlegi helyzetben véleményünk szerint azoknak, akiknek még nincs fizikai arany befektetésük érdemes az erre szánt pénzük 25-30%-át most befektetni-hiszen kockázatot jelent, ha egy esetleges pánikhelyzetben egyáltalán nem rendelkeznek mobil biztonsági tartalékkal- a többi pénzzel viszont érdemes kivárni egy korrekciót és jó vételi, beszállási pontként kihasználva bevásárolni.  

Forrás: Conclude Arany Hírek