Címlap Hírek Aranytartalék: hol a vége, fuss el véle?

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Aranytartalék: hol a vége, fuss el véle?
2012. november 05. hétfő, 15:37

Conclude Daily Gold
Frankfurt nem aranykereskedelmi központ – ejtette el Andreas Dombret, a Bundesbank igazgatóságának tagja a szövetségi bank New York-i irodájának minapi fogadásán.
Frankfurt nem aranykereskedelmi központ – ejtette el Andreas Dombret, a Bundesbank
igazgatóságának tagja a szövetségi bank New York-i irodájának minapi fogadásán.


Dombret azt próbálta bizonygatni William Dudley, a Fed New York-i társbankjának irányítójának jelenlétében, hogy a német aranykészletek egy részének hazahozatala körül tavasszal kirobbant vircsaftot nem az ihlette, hogy a német állampolgárok nem bíznak a Fed-ben.

 Nem ezért hozat haza a Bundesbank
– engedve a német számvevőszék nyomásának –
150 tonna aranyat a New York-i Fedtől, hanem inkább azért, mert az euróválságban a németeknek nagyobb a biztonságérzetük, ha az ő széfjeikben lapul a sárga nemesfém. Valójában azonban a német politikusok azért nem nézik jó szemmel hazájuk aranytartalékának a Fed-nél, a Bank of Englandnél vagy a Bank of France-nál való tárolását, mert azok más országokéval vegyülnek.
Márpedig ha hinni lehet azoknak a pletykáknak, miszerint nem
akkora az aranytartalék, mint amennyi a kimutatásokban szerepel, akkor felmerül a kérdés, vajon, aki utoljára kéri aranyát, annak már nem jut belőle?
A németeknek kétségtelenül van miért aggódniuk: a Bundesbank aranykészlete mintegy 3400 tonnára rúg, aminek aktuális piaci értéke körülbelül 150 milliárd euró.

Forrás: Bild

 

Aranyár-folyam

Az elemzői várakozásoknál jobb múlt pénteki USA-foglalkoztatottsági adatok miatti Fed-kamatemelési vízió hatására az illikvid piacon 1680 dolláros támaszszintig esett aranyba a technikai kép alapján érdemes beszállni.