Címlap Hírek Fuccs a világvége elleni menedéknek

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Fuccs a világvége elleni menedéknek
2012. november 21. szerda, 08:56

 

Conclude Daily GoldVan rosszabb az árfolyamok zuhanásánál, a recessziónál, avagy az inflációnál: a világ vége. Conclude Zrt.

Van rosszabb az árfolyamok zuhanásánál, a recessziónál, avagy az inflációnál: a világ vége.

 Sokan vallják ezt, akik közül egyesek a maják által 121221-re, azaz idén december 21-ére jósolt globális kaputt ellen nem az aranyba menekülnének, hanem a délnyugat-franciaországi Bugarach hegycsúcsra, a helyi hiedelem szerint ugyanis csakis ez nyújt védelmet. Illetve mégsem, mivel a világvége-hívők és kíváncsiskodók várható tömegétől megóvandó a 200 lakosú település nyugalmát, Eric Freysselinard, a Bugarachot magában foglaló Aude megye prefektusa december 18-24 között betiltotta az 1230 méter magas hegyre való feljutást. Ami egyúttal arra utal, hogy a derék prefektus aligha hisz a világvégében, hiszen ez esetben mi értelme lenne a tiltást 21-e után is fenntartani.

Ami azonban minket is elgondolkoztat, hogy mintha érezhetően nőne a „nem mehet így tovább” érzés az emberekben (és itt nemcsak a világvége hívőkre gondolunk), mely sokszor egyfajta csodavárással kapcsolódik össze. Egyre többen érzik úgy, hogy a kapitalizmus klasszikus modellje megbukott, pozitív változásokra van szükség. A Föld elszennyeződése, a természeti erőforrások beszűkülése, a biológiai sokféleség és a természet közeli kultúrák eltűnése mind azt jelzik/érzékeltetik, hogy nem egy „szokásos” gazdasági válsággal állunk szemben. A probléma sokkal összetettebb, mélyebb.  Nincs kedvünk kinevetni a hegyre zarándoklókat.

Forrás: MTI, Conclude Zrt.