Címlap Hírek Rekord aranyérme-kereskedelem novemberben

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Rekord aranyérme-kereskedelem novemberben
2012. december 03. hétfő, 08:24

 

Conclude Daily Gold

Tizennégy éve nem látott erős novemberi forgalmat produkáltak az American Eagle aranyérmék, ami az USA költségvetési szakadéka (fiscal cliff) és az elnökválasztás körüli bizonytalanságok miatti vételekkel magyarázható.

Tizennégy éve nem látott erős novemberi forgalmat produkáltak az American Eagle aranyérmék, ami az USA költségvetési szakadéka (fiscal cliff) és az elnökválasztás körüli bizonytalanságok miatti vételekkel magyarázható. Conclude Zrt; Forrás: AP

 

131 ezer uncia fogyott a U.S. Mint által vert American Eagle aranyérmékből, több mint háromszor annyi, mint

tavaly novemberben. Ilyen magas az év tizenegyedik hónapjában utoljára 1998-ban volt az érmeértékesítés. Az American Eagle ezüstérmék 3,135 millió unciás novemberi forgalma is jóval magasabb, több mint a duplája lett az előző év azonos időszakáénál, ám hajszállal elmaradt az októberi 3,153 millió unciás eladástól.

 

Az idei évben alacsony aranyérme-forgalom már októberben kezdett felfutni, az akkori 59 ezer unciás összeladás 9 ezer unciával haladta meg az előző év azonos időszakáét. Ennek köszönhetően minden esély megvan arra, hogy 2012 negyedik negyedéve az egyik legerősebb legyen 2008 utolsó három hónapja óta. Ráadásul e tendencia folytatódására számít az U.S. Mint 2013-ban is, legalábbis érmekereskedők erre következtetnek az American Eagle-t is verő cég által vásárolt üres aranyérme-mennyiségből. Az U.S. Mint december elején hagyományosan befejezi az érmeverést, s csak az újév elején kezdi újra. Emiatt az év első hónapjában általában nagy a kereslet az érmekereskedők és -gyűjtők részéről, akik a hagyományosan az év elején kijövő legújabb sorozatokat keresik. Ezt követően az érmeértékesítés általában nyáron a legalacsonyabb és csak szeptemberben, az indiai házasságkötési szezon indulásával párhuzamosan kezd ismét felfutni.

Bár a 600 milliárd dollárra szabott fiscal cliff – költségvetési kiadáscsökkentés és adóemelés – maradéktalan végrehajtása eredményeként kialakulhat a recesszió – és annak deflációs hatása miatt –alááshatja az infláció idején népszerű menedékeszköz arany vonzerejét, e hatást semlegesítheti, hogy a gazdasági bizonytalanságok közepette az arany, mint minőségi befektetés iránti igény megnőhet.

Forrás: Reuters