Címlap Hírek Egyre nő a készpénzes arany adásvétel Magyarországon

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Egyre nő a készpénzes arany adásvétel Magyarországon
2012. december 28. péntek, 08:03

Egyre több magánszemély ad-vesz aranyat készpénzért magyarországi kereskedőknél, köztük külföldiek, kihasználva, hogy nálunk a magánszemélyek korlátozás nélkül fizethetnek valutában.

Arany és USA Dollár - a vagyon-menekítés kedvelt eszközeiA külföldi aranyvásárlók aránya körülbelül 30-35 százalékra tehető. A külhoni magyarokon kívül újabban svájci és az olasz készpénzes vevők is megjelentek. Ők inkább – a magyarokhoz hasonlóan – az aranyrudakat keresik, de kis kiszerelésük miatt az érmék is kapósak.
A mintegy 40-féle termék közötti választásnál ugyanakkor fontos szempont lehet az ismertség, az ausztrálok például kifejezetten a Kenguru fajtájú érmékre buknak. Az olasz kliensek számának növekedése prózai: hazájukban a nyártól csak ezer euróig egyenlíthetik ki készpénzben az arany vételárát.

Bár az utóbbi időben több hazai internetes fórumozó is azzal riogatott, hogy a készpénzes aranyvásárlás lehetősége Magyarországon is megszűnt, erről szó sincs, nálunk ilyen korlát nem létezik: magánszemélyek megkötés nélkül vehetnek aranyat készpénzért a magyarországi kereskedőktől, illetve adhatják el azt nekik. Pont azért is van most létjogosultsága a készpénzes aranyvásárlásnak, mert a válság miatt szabadon lévő pénzeiket a sárga nemesfémbe menekítők a lehető legrövidebb időn belül hozzá akarnak jutni a megvásárolt portékához, emiatt már a néhány napos várakozást is nehezen tolerálják.

Az arany visszavásárlásakor azok a kereskedők lehetnek a favoritok, akik elegendő készpénzzel rendelkeznek ahhoz, hogy akár azonnal képesek legyenek kifizetni a vételárat, vagy rögtön át tudják utalni a befektetési arany ellenértékét. Ráadásul e specializált befektetési aranykereskedők a törtarany kereskedőknél, ékszerészeknél sokszor jelentősen jobb arany visszavásárlási árat is képesek jegyezni. Aki csak arany eladási árat jegyez, az valószínűleg törtarany árban akarja majd visszavenni az általa eladott befektetési aranyat, ezért nem mindegy melyik aranykereskedővel lép kapcsolatba a befektető.


Forrás: Conclude Zrt.