Címlap Hírek Mentsük meg együtt Amerikát a csődtől!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Mentsük meg együtt Amerikát a csődtől!
2013. január 11. péntek, 13:32


Conclude Daily Gold

Mi átlag magyar állampolgárok is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az USA elkerülje az államcsődöt? Igen, mindössze egy petíciót kellene aláírnunk. Segítsünk Amerikának, hogy 1000 milliárd dolláros névértékű platina érmét verjenek! És ez nem vicc, hanem valóság.
Ilyen lenne a 1ezermilliárd dollár értékű platinaérme? Forrás: aei-ideas.org, Conclude Zrt.

Megvan a megoldás az amerikai adósságplafon kezelésére? Ehhez egy petíció szerint mindössze egy darab platinaérmét kéne letétbe helyezni a FED-nél. Az USA pénzverdéje által kibocsátandó 1 ezermilliárd dollár névértékű platinaérmét letétként elhelyeznék a FED-nél, mely erre a fedezetre új pénzt bocsátana ki az amerikai kincstár számára, amiből az amerikai kormány rendezni tudná a 16,4 ezermilliárd dolláros tartozásának egy részét. Ehhez február 2-áig 25 ezer aláírást kell összegyűjteni – ezek megléte szükséges ahhoz, hogy a Fehér Ház érdemben foglalkozzon a javaslattal.

 

Eddig egész komolytalannak tűnne a javaslat, de megdöbbentő módon ezzel a jogi csavarral elkerülhető lenne, hogy ismét az USA adósságplafonja körüli huzavonának tegyék ki a piacokat, és az egész világ a demokrata és republikánus honatyák vitáját figyelje hónapokon keresztül  rettegve. A javaslat mellé komoly nevek sorakoztak fel, sőt az egész kezdeményezést, a Yale egyetem jogi professzorának, Jack Balinnak tulajdonítja a CNN, s azt blogjában hétfőn Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász is felkarolta, igaz, azért elismerte, hogy a platinaérmés adósságcsökkentő megoldás devizapiaci és inflációs hatása nem világos. Bár az NBC News kedd este viccesen azt javasolta, hogy a kanadai popsztár Justin Bieber arcképével kéne ellátni a billiárd dolláros platinaérmét, több képviselő nem tartja őrültebb ötletnek az adósságplafonnal kapcsolatban eddig napvilágra került javaslatoknál. Ma reggelig 7488 aláírás gyűlt össze, azaz már csak 17 512 hiányzik. Segíthetünk mi is! Hogyan? Nemcsak amerikai állampolgárok, hanem bárki csatlakozhat az akcióhoz, ehhez elég regisztrálni a Fehér Ház hivatalos honlapján, ahová a petíciókat szokták benyújtani, a honlapon. 


Mi a Conclude Daily Gold részéről néhány szavazattal már hozzá is járultunk a sikerhez és másokat is
erre biztatunk, hogy a csúnya csőd elkerülhető legyen.

 

Forrás: CNN, Conclude Zrt.