Címlap Hírek Brutális mozgás jöhet az arany árfolyamában

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Brutális mozgás jöhet az arany árfolyamában
2013. február 04. hétfő, 11:18

Az arany árfolyama várhatóan kitör a jelenlegi sávból. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a http://www.portfolio.hu/ ezzel kapcsolatos elemzését:

 

 December közepe óta egy viszonylag szűk, jellemzően 40 dolláros sávban hullámzik az arany dollárban kifejezett árfolyama (1650-1690 között) és ha távolabbról nézzük a folyamatokat, akkor a technikai elemzés egy nagy árfolyam-elmozdulás lehetőségét vetíti előre.

Hetek óta nem bír érdemben felfelé elrugaszkodni az arany árfolyama az 1663 dollár körüli 200 napos mozgóátlagtól, ha pedig ez sikerül neki, akkor az 1680-1690 közötti tartományban rendre "lepofozta" azt az 50 napos mozgóátlag. Ez jelenleg 1682 dollár körül húzódik. Az árfolyam tehát egy nagyon szűk, 20 dolláros tartományba szorult, de nemcsak a két mozgóátlag mutatja azt, hogy "beszűkült" az arany mozgása, hanem két trendvonal is. Az alsó, emelkedő trendvonal már tavaly nyár óta érvényben van és alulról 1660 dollár körül tartja az árfolyamot. A felső, csökkenő trendvonal pedig tavaly október óta van érvényben és szintén 1682 dollár körül áll útjába az emelkedési kísérleteknek.

Amint az alábbi ábrán jól látszik: a két trendvonal együtt egy szűkülő háromszöget alkot, amely a technikai elemzés szabályai alapján egy nagy árfolyam elmozdulás lehetőségét vetíti előre, igaz az alakzat nem alkalmas arra, hogy az árfolyam lehetséges irányát is megmondja. Érdemes tehát résen lenni és azt az irányt meglovagolni, amely irányba az árfolyam kitör az erős korlátai közül.

portfolio.hu elemzés ábra