Címlap Hírek Tíz százalékkal megcsappantak arany ETF-készletek

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Tíz százalékkal megcsappantak arany ETF-készletek
2013. április 19. péntek, 10:11

 

Conclude Daily Gold


Három éve nem látott alacsony szintre esett a világ legnagyobb arany ETF-je, az SPDR Gold Trust aranykészlete, miután az enyhülő inflációs nyomás és a központi banki aranyelad
ások övezte aggodalmak átmenetileg aláásták a sárga nemesfém menedékeszköz szerepét.

Az arany árfolyama a hét eleji rekordesést követő pozitív korrekció után csütörtökön hajnalban ismét csökkent, több Aranykereskedés a New York-i árutőzsdén. Forrás: www.arabianbusiness.com, Conclude Zrt.mint 1 százalékkal, 1370 dollár alá. A sárga nemesfém már közel 20 százalékkal ér kevesebbet az év elejéhez képest, s a vid távú kilátásai sem biztatóak. „Mivel az emberek további áresésre számítanak, az arany fizikai kereslete egy ideig továbbra is nyomott maradhat” – véli Joyce Liu, a szingapúri Phillip Futures befektetési elemzője. Erre utal, hogy a júniusi határidős kontraktusok a New York-i árutőzsdén, a COMEX-en 2 százalékkal, 1335,60 dolláron születtek.

A befektetők egyelőre a Koreai-félszigeten növekvő feszültség – melynek újabb epizódjaként ma Phenjan többek között az ellene hozott ENSZ-szankciók feloldásához, a dél-koreai-amerikai hadgyakorlat felfüggesztéséhez és a félszigeten lévő amerikai atomfegyverek kivonásához kötötte a térség atommentesítését célzó tárgyalások folytatását – hatására sem menekítették pénzüket az aranyba. Már csak azért sem, mert meg vannak győződve arról, hogy a FED hamarosan felhagy a kötvényvásárlási programjával, ami enyhítheti az inflációs nyomást. Ám az utóbbi időben már számtalanszor bebizonyosodott, hogy a piaci szentiment egy-egy hír vagy fejlemény hatására gyorsan romolhat, ami ismét a jó öreg arany felé terelheti a megtakarításaik értékállóságát féltőket. Márpedig a hosszabb távon gondolkodóknak a mostani aranyárfolyam jó beszállási pont lehet.

Az arany ETF-k készletei februártól közel 10 százalékkal csappantak meg

 

 gold etf, forrás: Bloomberg, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: Reuters, CNBC, Bloomberg, Conclude Zrt.