Címlap Hírek Peches jegybankok: pont az áresés előtt tároltak be az aranyból!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Peches jegybankok: pont az áresés előtt tároltak be az aranyból!
2013. április 30. kedd, 11:00

 

Conclude Daily Gold

Oroszország, Törökország és Dél-Afrika is még azelőtt bevásárolt az aranyból, hogy az április közepén több mint két éve nem látott szintre zuhant – derül ki a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb statisztikájából.
Putyin egy aranyrúddal. Forrás: businessinsider.com, Conclude Zrt.

A legtöbb aranyat, 33 tonnát Törökország vásárolta, 409 tonnára növelve tartalékát. Dél-Korea 20 tonnával, 104 tonnára gyarapította a sárga nemesfémből meglévő készletét, míg Oroszország csak 4,7 tonnával, ám a jelenlegi 982 tonnás ugrott tartalékszintjével így is a világ 8. legnagyobb aranytartalékkal rendelkező állama.

Az arany árfolyama egyébként egyre inkább kezd magához térni, kedd délben már több mint 150 dollárral ért többet, 1473 dollárt unciája, mint a közel két héttel korábbi lokális mélypontján. És a Kitco News Gold Survey körkérdésére válaszoló 24 aranykereskedő, befektetési bankár, határidős üzletkötő, vagyonkezelő és technikai elemző többsége szerint a hét napja tartó drágulás ezen a héten folytatódhat. A legoptimistább Mark Leibovit, a VR Gold Letter szerkesztője, aki nem zárja ki, hogy az arany rövid időn belül 1520-1530 dollárt ér majd.

Az arany közel 10 százalékot ledolgozott a két héttel ezelőtti árfolyamveszteségéből 


Az arany közel 10 százalékot ledolgozott a két héttel ezelőtti árfolyamveszteségéből; Forrás: IMF, Kitco, InfoMine.com. Conclude Zrt.


 

Forrás: IMF, Kitco, InfoMine.com. Conclude Zrt.