Címlap Hírek Már érdemes junior aranybánya-részvényeket venni?

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Már érdemes junior aranybánya-részvényeket venni?
2013. május 06. hétfő, 08:25

 

Conclude Daily Gold

Árfolyam-emelkedést szimatolnak saját részvényeikben a junior aranybányák vezetői. Erre utal, hogy a bennfentes részvényadásvételeiket monitorozó INK Research’ Venture mutatója a március elejei 400-ról április végére 715 százalékra ugrott, ami alig marad el a 2008. október 27-én felállított történelmi rekordtól.
A nevadai Argonaut Gold Inc. junior aranybányája. Forrás: www.istockanalyst.com, Conclude Zrt.

Az elmúlt 30, illetve 60 nap bennfentes részvényügyletein alapuló INK Venture mutatók képesek pontosan előrejelezni a junior aranybánya-részvények drágulását. A mutatók emelkedése a bennfentesek vételeit, a csökkenése az eladásait jelzi. A 60 napos barométer 2008. októberi rekordját követően hat héttel az árfolyamok elindultak felfelé – emlékeztetett Ted Dixon, az INK Research vezérigazgatója.

  Különösen az aranybánya-vezetők bíznak cégük részvényeinek drágulásában. A kanadai tőzsdéken jegyzett valamennyi aranybánya – különösen a juniorok – részvényadásvételeit tükröző INK Gold Stock Indicator márciusban áttörte az 1000 százalékot, és április 25-én 1046 százalékon új csúcsot állított fel. Ez azért érdekes, mert időközben a junior aranybánya-részvényekbe fektető ETF-k jegyzése mélypontra zuhant. Ami azt jelenti, hogy jól járhat az, aki bízva a bennfentesek értékítéletében, most mer vásárolni junior aranybánya-részvényekből.

Az aranyár-csökkenéssel párhuzamosan nőnek a bennfentesek junior aranybánya-részvényvételei 

Az aranyár-csökkenéssel párhuzamosan nőnek a bennfentesek junior aranybánya-részvényvételei;Forrás: The Globe and Mail, Yahoo!, Conclude Zrt.

 

 

A junior aranybánya-részvényekbe fektető ETF-k mélypontjukon mozognak

A junior aranybánya-részvényekbe fektető ETF-k mélypontjukon mozognak ; Forrás: The Globe and Mail, Yahoo!, Conclude Zrt.Forrás: The Globe and Mail, Yahoo!, Conclude Zrt.