Címlap Hírek Jim Rogers: Ne adjátok el az aranyat!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Jim Rogers: Ne adjátok el az aranyat!
2013. május 22. szerda, 10:46

 

Conclude Daily Gold

Még 1200-1300 közé beeshet a jelenleg 1376 dolláros aranyár, ám hamarosan fordulópont következhet, ezért senki ne Jim Rogers. Forrás: dealbreaker.com, Conclude Zrt.adja el fizikai aranyát – tanácsolja az amerikai Jim Rogers, aki Soros Györggyel 1973-ban megalapította a történelem legsikeresebb hedge fundját, a Quantumot.

Érdemes figyelni Rogersre, hiszen tavaly októberben is előre jelezte az akkor 1800 dollárt közelítő aranyár negatív korrekcióját. Az azóta bekövetkezett 30-35 százalékos áresést Rogers normálisnak, a korábbi emelkedés természetes korrekciójának tartja, egyúttal kedvező beszállási pontnak is, miután úgy véli, innen ismét egy jelentősebb emelkedés következhet.

Ezért azt tanácsolja, senki ne váljon meg fizikai aranyától, akik pedig még nem vettek, azok most betárazhatnak belőle. Érdemes azonban sietni, hiszen, meglehet, a későn ébredőknek már nem jut az érmékből. Úgy tűnik ugyanis, sokan osztják Rogers véleményét, legalábbis erre utal, hogy a világ pénzverdéi Forrás: www.republicgoldexchange.com, Conclude Zrt.kezdenek kifogyni érmekészleteikből, miután a romló gazdasági kilátások miatti aggodalmukban sokan az aranyérmékbe menekítik megtakarításaikat. Bár a részvénypiacok most csúcsra járnak, Rogers nem tenné be a pénzét ezekbe – mint a World Economic News tv-s műsornak március végén fogalmazott – a „forró eszközökbe”. Már csak azért sem, mert a főbb devizákra, jelesül az amerikai dollárra Rogers szerint újabb veszélyek leselkednek, s ha ez bekövetkezik, ismét a jó öreg arany lehet a fő menedék, melynek kereslete újra felhajthatja az árát. Egyetlen deviza sem tűnik biztonságosnak rövidtávon, 2014-2015-ben. Ezzel szemben Rogers meg van győződve arról, hogy az aranyérmék tárolva megőrzik értéküket.

Forrás: Business Insider, World Economic News, Conclude Zrt.