Címlap Hírek Ismét összeül a Bilderberg-csoport, a világ szupertitkos „árnyékkormánya”

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Ismét összeül a Bilderberg-csoport, a világ szupertitkos „árnyékkormánya”
2013. május 23. csütörtök, 08:50

 

Conclude Daily Gold

Az angol fociválogatott Wembleybeli meccsei előtti szálláshelye, az ötcsillagos, 227 luxus lakosztállyal és 120 hektáros kerttel rendelkező watfordi Chandler’s Cross ad helyet június 6-ától három napon át a világ talán legbefolyásosabb és egyben legmisztikusabb társasága, a Bilderberg-csoport 1954 óta egy kivételével minden évben megrendezendő, a nyilvánosság elől szigorúan elzárt eseményére.
A Bilderberg-csoport idei talákozójának helyszíne, az angliai Chandler' Cross. Forrás: www.cntraveler.com, Conclude Zrt.

A Bilderberg-csoport Európa és Amerika mintegy 140 legbefolyásosabb személyéből – tudósokból, médiaszemélyiségekből, politikusokból, üzletemberekből, bankárokból – álló, zártkörű társaság. Ex amerikai elnökök – Bill Clinton, a két Bush –, Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter, valamint a jelenlegi brit kormányfő, David Cameron mellett a legnagyobb multinacionális cégek vezetői – jelesül Bill Gates –, továbbá a nemzetközi szervezetek – mint például a Világbank – elnökei is már meghívást kaptak a csoporttól az utóbbi években.


A résztvevők feltételezett listáján a Wikipedia szerint két magyar neve is szerepel, Bokros Lajos egykori pénzügyminiszteré és Surányi Györgyé, aki kétszer is irányította az MNB-t. A testületet jelenleg Henri de Castries, az AXA csoport elnök-vezérigazgatója vezeti. Az idei meghívottak között van állítólag Herman Van Rompuy,
az Európai A névadó hollandiai Hotel de Bilderberg. Forrás: atv.hu, Conclude Zrt.Tanács elnöke, Marc Bolland, a Marks & Spencer elnök-vezérigazgatója, George Osborne brit pénzügyminiszter, az állandó résztvevőnek számító Henry Kissinger, továbbá Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója, Niall Ferguson történész, Kenneth Clarke brit konzervatív és Peter Mandelson munkáspárti politikus, valamint Marc Carney, a Bank of England leendő elnöke.

A Bilderberg-csoport nevét egy holland szállodáról kapta, ahol először tartották meg a gyűlésüket 1954-ben. Az alapító a 2004-ben elhunyt Bernát holland herceg volt. A csoport 1954-től minden évben tanácskozik – csak egyszer, 1976-ban maradt el az összejövetel – (lásd táblázatunkat) szigorúan zárt ajtók és maximális védelem mellett. Találkozójukat minden évben május végén, valamivel a G8-ak összejövetele előtt tartják; témáik titkosak, nem adnak ki közleményt a találkozókról. Az információhiány miatt a legkülönfélébb összeesküvés-elméletek születtek arról az elmúlt évtizedekben, miről is esik szó. Jim Marrs, a téma egyik ismert amerikai kutatója a Rule by Secrecy (A titok általi uralom) című konspirációs dokumentumkönyvében a Bilderberg-csoportot a modern titkos társaságok három legfontosabb szervezete közé sorolja, a Külkapcsolatok Tanácsa (Council of Foreign Relations, CFR) és a Háromoldalú Bizottság (Trilateral Commission) mellett. 


Az éves találkozók helyén immár rendszeressé váltak a tüntetések, hasonlóan a nemzetközi szervezetek – mint például aTüntetés a tavalyi találkozó ellen. Forrás: atv.hu, Conclude Zrt. Világbank – rendezvényeiéhez. Tavaly például az amerikai Virginia állambeli Chantilly település festői környezetben fekvő erdei szállodája közelében több százan „Adják vissza az országunkat!”, „Elég volt a 0,001% uralmából!”, „1954 óta szervezik a bankárok a világkormányt” táblákkal fejezték ki nemtetszésüket. Nem csoda, hogy az idén a brit rendfenntartók is rendkívüli erőkkel készülnek, főhadiszállásukként a helyi rögbi klub pályáját választották. A várakozások szerint az idei tüntetések a csoporttagok világkormányzása, központosított külpolitikája, globális elnyomása és adópolitikája ellen fognak kikelni. „A legfőbb globális problémákra fókuszáló komoly plenáris ülésekre kerül sor, emellett az étkezések alatti kötetlen beszélgetések során felbecsülhetetlen értékű kapcsolatok szövődhetnek” – engedett bepillantást az egyik delegált a várható programba. Ezzel szemben az összeesküvés-elméletek szerint Watfordban a következő háborúk színtereiről is döntés születik, valamint a következő egészségügyi járvány elterjesztéséről, amelyen a gyógyszergyártó óriáscégek zsírosra kereshetik magukat. 

Az utóbbi négy találkozó egyik résztvevője – akiről csak annyit lehet tudni, hogy brit politikus – a The Independent vasárnapi kiadásának érdeklődésére igyekezett eloszlatni a mítoszt, mondván, korántsem annyira izgalmasak ezek az összejövetelek, inkább átlagosnak nevezhetők, a szintén évente megrendezendő davosi Világgazdasági Fórumokhoz hasonlatosak. Mindenesetre a Bilderberg-csoport fiatalabb tagjai szeretnék, ha a találkozó nyilvánosságot kapna. Ahogy egyikük– természetesen névtelenséget kérve – fogalmazott: „azokkal szimpatizálok, akik azt mondják, ez a bizalmaskodás csak felerősíti a konspirációs elméleteket”.  


Forrás: The Independent, Wikipédia, Conclude Zrt.