Címlap Hírek 7-ről 19 %-ra emelik az ezüstérmék áfáját a németek!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
7-ről 19 %-ra emelik az ezüstérmék áfáját a németek!
2013. június 19. szerda, 08:38

 

Conclude Daily Gold

Németország parlamentjének alsóháza, a Bundestag döntése értelmében 2014. január 1-jétől az ezüstérmék kikerülnek a kedvezményes, 7 százalékos áfa-kulcs hatálya alól, adásvételük után az általános, 19 százalékos kulcsot kell felszámítani.
Juharlevél ezüstérme; Conclude Zrt.

Egy éve a Bundestag már javasolta az ezüst-áfa emelését 2013. január 1-jei hatállyal, de akkor még kudarcot vallott. A jövő januártól életbe lépő 12 százalékpontos áfa-emelés miatt a Bécsi Filharmonikusok és a Juharlevél nevű ezüstérmék unciája a jelenlegi 19,63 eurónál 2,20 euróval többe, 21,83 euróba fog kerülni. Ez 11,2 százalékos automatikus áremelkedésnek felel meg. Már ha a szeptember 22-én esedékes németországi parlamenti választások után felálló új kormány nem javasolja a normál áfa-kulcs további emelését.

Addig is jó hír a nemesfémeket kedvelőknek, hogy a befektetési arany egyelőre adómentes marad, emiatt felhalmozása a ma reggeli 1366 dolláros unciánkénti árfolyamon vonzó lehetőségnek tűnik. Magyarországon a befektetési arany kereskedelme szintén áfa-mentes, ezzel szemben a befektetési ezüstét 27 százalékos áfa terheli. A Conclude Zrt. magyar ügyfelei azonban – a VIAMAT svájci trezorszolgáltatóval meglévő megállapodás értelmében – a vámszabad területen betárolt ezüstöt áfa-mentesen forgalmazhatják addig, amíg az nem lép be az Európai Unió területére.

 

Az aranyhoz és az ezüsthöz utoljára több mint két éve lehetett ilyen olcsón hozzájutni

Az aranyhoz és az ezüsthöz utoljára több mint két éve lehetett ilyen olcsón hozzájutni; Forrás: Bundestag, InfoMine.com, Conclude Zrt.
 

 

Forrás: Bundestag, InfoMine.com, Conclude Zrt.

Befektetési aranyérme adás-vételi árfolyamainkat a percenként frissülő webáruházunkban találja.

Ha személyesen, készpénzért szeretne venni, vagy eladni befektetési aranyérmét, kérjük fáradjon be irodánkba, ahol azonnal tud üzletet kötni.

Válogasson több száz féle arany és ezüst modern numizmatikai és ajándék érméink közül a Conclude érmeboltjából! Az érmék többsége készletről, akár bankkártyás fizetéssel a helyszínen is megvehető.