Címlap Hírek Világcsúcs: 11 millió dollár egy 75 karátos gyémántért!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Világcsúcs: 11 millió dollár egy 75 karátos gyémántért!
2013. június 24. hétfő, 07:44

 

Conclude Daily Gold

Tiffany Chen, a kínai iparmágnás, Charles Heung Wah-keung felesége az a sajtóban korábban emlegetett „névtelen Forrás: Christie's, Conclude Zrt.ázsiai vevő”, aki megvásárolta a 16. században kialakult drágakő-csiszolási stílussal készített, 75,36 karátos körte formájú és hibátlan gyémántdarabot a Christie’s minapi hongkongi árverésén.

A 11 millió dolláros vételár a legmagasabb összeg, amit a londoni aukciós ház történetében valaha is kifizettek egy ilyen kidolgozású drágakőért. Chent férjével közös cége, a China Star Entertainment Ltd. után Kína gyémántcsillagának hívják. Az általa most megvásárolt drágakő egy nyaklánc része, ami egy bíborszínű darabon függ.

Ez egy hónapon belül már a harmadTiffany Chen. Forrás: imageofsport.com, Conclude Zrt.ik rekordértékű árverés a Christie’s-nél. Korábban egy gyémánt és smaragdzöld nyakláncot 5,7 millió dollárért, egy rubinvörös és gyémánt fülbevalót pedig 3,9 millió dollárért ütöttek le. Az egyik leghíresebb briolette-csiszolású gyémánt az a 260 karátos ékkő, mely a Bonaparte Napóleon által feleségének, Mária Lujzának ajándékozott nyaklánc közepét díszíti és most a washingtoni Smithsonian Intézetben tekinthető meg. A világ legnagyobb súlyú gyémántja 545,67 karátos és 4-12 millió dollárt érhet. A Föld tíz legnagyobb karátos gyémántdarabja közül hetet Dél-Afrikában, kettőt a Kongói Demokratikus Köztársaságban, egyet a Közép-afrikai Köztársaságban fedeztek fel.

 

 

Forrás: Christie’s, Conclude Zrt.