Címlap Hírek Újra a válság előtti szintekhez közeli lakásárak az USÁ-ban

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Újra a válság előtti szintekhez közeli lakásárak az USÁ-ban
2013. július 01. hétfő, 08:53

 

Conclude Daily Gold

1,7 százalékkal nőtt áprilisban a 20 legnagyobb amerikai város használt, egylakásos lakóingatlanainak értékesítési adatait tartalmazó S&P Case-Shiller lakásárindex márciushoz képest. Ez rekord havi drágulás a mutató 2002 óta íródó történetében.

 Utca San Franciscóban. Forrás: macmanuslab.ucsf.edu, Conclude Zrt.

Tavaly áprilishoz képest a lakásárak 12,05 százalékkal voltak magasabbak az idei év negyedik hónapjában. Detroit kivételével valamennyi városban drágultak a lakások márciushoz képest, tizenhárom metropoliszé több mint két százalékkal, a legjobban, 4,9 százalékkal San Franciscóban.

Utóbbiban egy lakásért 23,9 százalékkal kellett többet fizetni áprilisban, mint egy évvel korábban. 20 százalék feletti felértékelődést még további három városban – Atlantában, Las Vegasban és Phoenixben – regisztráltak. Phoenix lakásárai tizenkét egymást követő hónapja emelkednek éves szinten két számjeggyel. Összességében mind a 20 amerikai város lakásárai meghaladták az egy évvel korábbit, tucatnyiban a növekedés kétszámjegyű volt. A FED múlt heti kommentárja a pénznyomda várható berekesztéséről és az USA-állampapírok hozamainak éles emelkedése felerősítette a félelmet, hogy az emelkedő jelzáloghitel-kamatok megakaszthatják a lakáspiac magához térését. A lakásvásárlók ugyanis a múltban már megsínylették a jelzáloghitel-terhek emelkedését, miután a hitelnyújtók a rögzített kamatokat változóvá alakították át. A mostani lakáspiaci boomban szerepet játszott, hogy több bank is könnyített lakáshitel-feltételein – állapította a FED legutóbbi jelentése.

 

Az amerikai lakásárindex 2012-ben indult növekedésnek

Az amerikai lakásárindex 2012-ben indult növekedésnek  Forrás: Businessinsider.com, S&P, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: Businessinsider.com, S&P, Conclude Zrt.

 

 

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442