Címlap Hírek Gyorshír: India betiltotta az aranyérmék importját és fokozza a tőkekivitel ellenőrzését!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Gyorshír: India betiltotta az aranyérmék importját és fokozza a tőkekivitel ellenőrzését!
2013. augusztus 16. péntek, 13:35

 

Conclude Daily Gold

Alig néhány nappal azt követően, hogy az indiai kormány 8-ról 10 százalékra emelte az aranyra és ezüstre kivetett importvámot – az utóbbi nyolc hónapban immár harmadszor –, fékezni próbálván a gyenge rúpia miatt meglódult folyó fizetési mérleg hiányt, Mumbai most a legdurvább korlátozásokat vezette be devizája erősítése érdekében.Forrás: http://scintillatingsilver.wordpress.com, Conclude Zrt.


A júniusi részleges korlátozás után az indiai kormány immár teljesen betiltotta az aranyérmék behozatalát, amit elemzők az argentin Cristina Fernández de Kirchner államfő totalitárius diktatúrájának intézkedéseihez hasonlítanak. Ezen túl az indai központi bank 200 ezer dollárról 75 ezerre csökkentette az egy család által évente Indiából külföldre utalható összeghatárt, egyúttal a tengerentúli befektetéseknek a nettó vagyonhoz viszonyított arányát 400 százalékáról 100 százalékra vitte le.

„Minden követ megmozgatunk a folyó fizetési mérleg hiányának kordában tartása és a rúpia stabilizálása érdekében” – dörgedelmeskedett a pénzügyminiszter, ami egyszersmind eloszlatja azt a reményt, hogy a monetáris lazítás bármikor képes lesz feltámasztani a gazdaságot.

 

Majdnem 15 százalékot gyengült a rúpia 3 hónap alatt, amióta a FED bejelentette, felhagy a pénznyomtatással  

 

Majdnem 15 százalékot gyengült a rúpia 3 hónap alatt, amióta a FED bejelentette, felhagy a pénznyomtatással; Forrás: www.zerohedge.com, Conclude Zrt.


 

Forrás: www.zerohedge.com, Conclude Zrt.