Címlap Hírek Szárnyal az arany: 20 százalékos drágulás 2 hónap alatt!

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Szárnyal az arany: 20 százalékos drágulás 2 hónap alatt!
2013. augusztus 28. szerda, 07:12

 

Conclude Daily Gold

Már az 1430 dollárt is meghaladta az arany unciája szerda reggel az USA által kilátásba helyezett szíriai katonai beavatkozás hírére. Így már több mint 20 százalékkal ér többet júniusi lokális mélypontjánál, s elemzők a további drágulást, akár az 1500-as szint rövid időn belüli áttörését sem zárják ki.

Forrás: globalgoldnews.com, Conclude Zrt.
Ismét bebizonyosodott, válsághelyzetekben az arany a legfőbb árupiaci menedékeszköz. A június végén 1182,6 dolláron padlót fogott sárga nemesfém az utóbbi időben már egyre jobban magához tért amiatt, hogy a FED elbizonytalanította a befektetőket, mikor és milyen ütemben vezeti ki a havonta 85 milliárd dollár értékű kötvény vásárlását garantáló programját. Nem kizárt, hogy a korábban szeptemberre valószínűsített lépés Ben Bernanke jövő januári távozásáig várat magára.

Az aranyba menekülést az gyorsította fel a napokban, hogy Barack Obama amerikai elnök kilátásba helyezte, a szíriai vegyi fegyverek bevetésére válaszul katonailag beavatkozik a forrongó közel-keleti országban, s hasonló lépést fontolgat Nagy-Britannia is. E bejelentésekre az arany árfolyama kedden több mint 31 dollárt ugrott, áttörve a június eleje óta nem látott 1400 dolláros szintet. Itt nem állt meg, szerdán reggel már 1430 dollár felett cserélt gazdát, s a Commerzbank elemzői szerint még nincs vége a pozitív korrekciónak.


Kéthavi csúcsán forog az arany unciája

 

Kéthavi csúcsán forog az arany unciája; Forrás:InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: Commerzbank, InfoMine.com, Conclude Zrt.