Címlap Hírek Ömlik ki a pénz a kötvényalapokból

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Ömlik ki a pénz a kötvényalapokból
2013. szeptember 16. hétfő, 11:06

 

Conclude Daily Gold

A FED harmadik mennyiségi lazító programjának biztosra vehető lassítása miatt a befektetők nagy tételekben adják el kötvényeiket. E trendet az amerikai kötvények árfolyamesésére játszó, úgynevezett short ügyletekkel és részvények vételével lehet meglovagolni.

Forrás: www.ifrasia.com, Conclude Zrt.
Jelentős átrendeződés zajlott le szeptember 5-11. között a befektetési alapok piacán: miközben 3,5 milliárd dollár hagyta el a kötvényalapokat, 14,3 milliárd dollárral nőtt a részvényekbe invesztáló alapok állománya. Michael Hartnett, a Bank of America Merrill Lynch vezető befektetési stratégája és csapata már új kifejezést is alkotott e folyamatra: Great Rotation, magyarul Nagy Körforgás, ami arra utal, hogy azok a dollár százmilliárdok, amelyek az utóbbi években áramlottak a részvényalapokból a kötvényalapokba, most visszafordulóban vannak, miután a befektetők egyre kevésbé félnek egy újabb részvénypiaci összeomlástól, ugyanakkor egyre jobban hisznek az amerikai gazdaság talpra állásában.

A részvényekbe egy hét alatt beérkezett 14,3 milliárd dollár (amiből 12 milliárd ETF-eken keresztül) 2 hónapja nem látott mennyiség. Ebből 2,6 milliárd a feltörekvő piaci – elsődlegesen a Global EM és a latin-amerikai (azon belül is a brazil) – alapokat gazdagította, 7 havi beáramlási csúcsot felállítva. Míg Európából 11 hete menekül a tőke, szeptember 5-11. között például 2,2 milliárd dollár értékben, addig az USÁ-ban megfordult a trend: öt hét után először növekedést regisztráltak, 5,9 milliárd dollár értékben, s Japán is 1,1 milliárdos pozitív szaldóval zárt, négy hónapja a legmagasabbat. Ezzel szemben a globális kötvényállomány már 7 egymást követő hete apad, e trenddel csak a változó kamatozású és magas hozamú, de egyúttal kockázatos állampapírok és kötvények dacolnak. A nemesfémekbe négy hete több tőke érkezik, mint amennyi távozik onnan, ami még akkor is trendforduló-gyanús, ha a pozitívum alig 100 millió dollár.

 

Felgyorsult a tőkekiáramlás a kötvényekből

 

Felgyorsult a tőkekiáramlás a kötvényekből; Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442