Címlap Hírek Áttörés az elektronikus adattárolásban: itt az új ezüst-ionos technológia!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Áttörés az elektronikus adattárolásban: itt az új ezüst-ionos technológia!
2013. szeptember 18. szerda, 07:29

 

Conclude Daily Gold

Akár 1 terabájt adatot is képes tárolni egy 200 négyzetmilliméteres chipen az eddig használt tetszőleges hozzáférésű memória, a RAM ezüst-ionon alapuló továbbfejlesztett változata, angolul Resistive RAM, mely jövőre kerül forgalomba – jelentette be George Minassian, a kaliforniai székhelyű Crossbar elnök-vezérigazgatója.

Forrás: FreeDigitalPhotos.net, Conclude Zrt.
A cég által a világon elsőként – olyan cégeket, mint a Toshiba, a Panasonic, a HP, a Micron és a Samsung megelőzve – kifejlesztett, ezüst-ionon alapú technológiával készített memória veri az elektronikai eszközökben – okostelefonokban, táblagépekben és notebook-ban – ma használt hagyományos Flash adattárolókat, megtartva azok előnyeit. A ReRAM olyan kevés energiát használ, hogy az ezen technológiával gyártott okostelefont akár egy hétig sem kell újratölteni.

 Ráadásul a bélyegméretű ReRAM chip egy terabájt adatot tud tárolni, ami 250 HD minőségű mozifilm feltöltésére elegendő hely, az adatok bevitele is gyorsabb, a másodperc egy milliárdod részében mérhető, szemben az eddigi meghajtók ezredmásodperceivel, továbbá az élettartama is hosszabb, milliószor újraírható, szemben a flash meghajtóval, ami körülbelül 10 ezer újraírás után tönkremegy. A Crossbar által kifejlesztett új technológia azért vízválasztó a több mint ezermilliárd dollár értékűre taksált elektronikai világpiacon, mert a ma már szinte mindenütt – a táblagépektől az USB meghajtókon át vállalati tároló rendszerekben – használatos úgynevezett nem-felejtő, más néven megmaradó (angolul: non-volatile) memória gyártása az ezüst-ionos technológiával egyszerűbb. Elterjedése egyúttal az ezüst iránti keresletet is stabilizálhatja.

 

Forrás: BullionStreet, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442