Címlap Hírek Már Texasban is adómentes az arany és ezüst adásvétele

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Már Texasban is adómentes az arany és ezüst adásvétele
2013. október 03. csütörtök, 14:03

 

Conclude Daily Gold

Október elsejétől Texasban nem kell megfizetni az arany-, ezüst- és platinarudak és numizmatikai érmék 1 ezer dolláros forgalma utáni 6,25 százalékos adót. Az USA-államok közül elsőként, augusztustól Louisana terjesztette ki az adómentességet az aranyra és az ezüstre.

Forrás: www.opencurrency.com, Conclude Zrt.
Az adómentesség megadásával a nemesfémek egy szintre kerültek a többi befektetési formával, amitől a szabályváltozás hívei azt várják, hogy vonzóbbá válnak az érmekiállítások, -aukciók és egyéb hasonló események Texasban. Egyúttal az interneten keresztül nemesfémet vásárlók is ösztönzést kapnak arra, hogy aranyra és ezüstre szóló üzleteiket texasi kereskedőkkel üssék nyélbe. Texast megelőzve Louisana – elsőként az USA-tagállamok közül – már augusztus 1-jétől eltörölte az arany- és ezüstérmék és -rudak addigi, 4 százalékos adóját.

Az adómentesítés találkozik két, többségében jogászokból álló szervezet – az American Principles Project (APP) és American Open Currency Standard (AOCS) – alapelvével, miszerint az arany és az ezüst belső értékkel bíró pénznemek. Ezt eddig csak Utah tette magáévá, miután 2011. februárjában szép csendben fizetőeszközzé nyilvánította a két nemesfémet. Ennek általánossá tételét a két szervezet azért is tartja indokolnak, mert a papírpénzek az infláció és a válságok miatt folyamatosan leértékelődnek, ezzel szemben a nemesfémek tartják az értéküket. Az APP egyre nagyobb esélyt lát a nemesfémek működőképessé tételére, olyan szabályok megalkotására, amelyek értelmében a pénzintézetek elfogadhatnák a nemesfémeket, az egyes államok pedig tarthatnának és üzletelhetnének arany- és ezüstpénzzel. „Lelki szemeink előtt az lebeg, hogy akár a közeljövőben az állam az adóvisszatérítéseket American Eagle érmékben teljesíti majd” – tekint előre az APP.

 

Forrás: Mineweb, Conclude Zrt.