Címlap Hírek Füstbe ment aranyrudak

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Füstbe ment aranyrudak
2013. október 04. péntek, 07:22

 

Conclude Daily Gold

24 karátos aranyból készített cigarettapapírt a Shine Papers. A tulajdonképpen nem is papírba, hanem nagyon vékony aranylemezbe tekert dohány 12 darabos csomagja 55-60 dollárba, azaz 12-13 ezer forintba kerül. Az nem ismert, hogyan hat az emberi szervezetre az aranyrészecskék belélegzése, a patkánykísérletek mindenesetre nem mutattak ki kóros elváltozást.Forrás: abcnews.go.com, Conclude Zrt.


A kézzel sodort cigaretták hosszú éveken át azért voltak keresettek, mert kevesebbe kerültek a boltban árult szabványosított dohánytermékeknél. Manapság azonban már nem az ár számít, hanem a sodrás rituáléja. Erre az igényre utazik a Shine Papers, amelynek tulajdonosában a meghökkentő ötlet egy 2013. március végi Las Vegas-i partin fogalmazódott meg, ahol Dave D. összefutott a London Cut Cigars-nál dolgozó egyik barátjával, mely cég 200 dollárért árulja a dominikai szivar darabját. Az aranyból készült cigarettapapírt Dave D. becslése szerint jelenleg a világ 20 országában vásárolják.

Az aranyszivar. Forrás: www.londoncutcigars.com, Conclude Zrt.Az Amerikai Tüdő Szövetségnek (eredeti nevén: The American Lung Association) nincs tudomása a termékről, ezért nem is kommentálta annak piacra dobását. Hasonlóképpen elhárította az ABC News érdeklődését az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA), noha már vizsgálja a terméket. Egy koreai cég 2011 májusában tett kísérletet arra, hogy felmérje az aranyrészecskék belélegzésének hatását. Patkányokkal 3 hónapon keresztül, hetente ötször, minden egyes alkalommal hat órán keresztül lélegeztettek be sárga nemesfémet. A kísérlet során semmilyen, statisztikailag kimutatható kedvezőtlen hatást nem észleltek. Azt viszont ma még senki nem tudja megmondani, hogy az aranyrészecskék éveken, évtizedeken keresztüli belélegzése hogyan hathat az emberi szervezetre.

 

 

Forrás: ABC, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442