Címlap Hírek Tovább csökkentek az aranybányászati költségek

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Tovább csökkentek az aranybányászati költségek
2013. november 28. csütörtök, 14:04

 

Conclude Daily Gold

Az aranybánya-cégek 14 százalékkal, 654 dollárra csökkentették a hagyományosan úgynevezett készpénz költségben kifejezett termelési költségeiket a harmadik negyedévben a másodikhoz képest – tette közzé a Barclays Research.

Forrás: bullionstreet.com, Conclude Zrt.
Az aranytermelés marginális költségei is mérséklődtek, 8 százalékkal, 1031 dollárra, ez 6 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Így hiába ment le tavaly október óta drasztikusan, 30-40 százalékkal az aranyárfolyam, a termelési költségek még mindig elmaradnak a sárga nemesfém spot – csütörtökön 1240 dollár körüli – jegyzésétől. Az aranybányászati átlagos és a marginális költségek közötti rés unciánként 360 dollárra nőtt, miközben az éves átlag 310 dollár. Az aranybányászati cégeknek elsősorban az adminisztratív kiadásaikon sikerült faragniuk, de a költségcsökkentésben közrejátszott a jobb kőzetminőség, a hatékonyabb technológia, valamint a csökkenő munkaerő- és energiaköltségek.


Az aranytermelés készpénzköltségei immár harmadik negyedéve csökkennek

 

Az aranytermelés készpénzköltségei immár harmadik negyedéve csökkennek; Forrás: Barclays Research, Conclude Zrt.

 

Forrás: Barclays Research, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442