Címlap Hírek Emberi aggyal rendelkező robotok, mesterséges agyak és halhatatlanság – A jövő Itskov és Kurzweil szerin

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Emberi aggyal rendelkező robotok, mesterséges agyak és halhatatlanság – A jövő Itskov és Kurzweil szerin
2013. december 02. hétfő, 10:40

 

Az alábbi cikket változtatás nélkül közöljük az idokjelei.hu oldalról.

Időkjelei: Manapság egyre kevesebben hisznek Istenben, ugyanakkor halhatatlanságra vágynak. Mivel az igazságot elutasították, nem marad más, mint hinni a hazugságnak, vagy a hazugság atyjának, aki örök élettel kecsegteti követőit.

Bár a tudomány egyre több mindent fedez fel testünk működéséről és egyre több részletét képes szintetizálni, az alább idézett futuristákhoz hasonlóan sokan nem veszik tudomásul, hogy az ember nem csupán sejtek bonyolult halmaza, hanem „élő lélek”.

 „Aki hisz én bennem, ha meghal is él, és aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal.” – János 11:25, 26

 

http://endtimeinfo.com/wp-content/uploads/2013/06/dmitry-itskov-745x274.jpg

 

Dimitri Itskov, orosz multimilliomos azt jósolja, hogy az emberiség 25 éven belül elérheti a halhatatlanságot, mivel szerinte addigra az emberi elme digitalizálása lehetővé válik, de az emberi agyat használó robottestek akár 2025-re megjelenhetnek.

Számos idegtudós gyűlt össze Itskov Globális Jövő 2045 elnevezésű konferenciáján a múlt hét végén New Yorkban, hogy megbeszéljék a futuristákban felmerülő legfontosabb kérdést: Mikor éri el az ember a technológiai szingularitást és lesz képes egyesülni a gépekkel?

Itskov szerint a következő 10 év során az ember eléri majd, hogy agyával tudja irányítani a gépeket, 2025-re pedig haldokló testéből agyát robotokba helyezheti. 2035-re az emberi elmét számítógépekbe viheti át, így szerinte a testre nem lesz szükség már. 2045-re mesterséges agyak irányíthatják a hologram lényeket.

Itskov az ENSZ-hez és a világ kormányaihoz fordul segítségért, hogy 25 éven belül elérhesse a halhatatlanságot. Több szakértő azonban, például Lazar Puhalo, az Amerikai Ortodox Egyház érseke arra figyelmeztet, hogy pusztán azért, mert a technológia esetleg lehetővé tesz valamit, még nem biztos, hogy valóra is kell váltani.

„Rengeteg dolog van az emberi testben, ami emberré tesz bennünket és ezeket nem biztos, hogy gépekbe lehet ültetni,” mondta.

A CNBC-nek adott interjúban Itskov beszélt az „életszerű, olcsó, az emberi agy tartalmával ellátott avatárok tömeges gyártásáról,” amelyek örök életet adhatnának az emberiségnek. Jelenleg azt tervezi, hogy elkészíti saját fejének avatárját, azt remélve, hogy ez átmenet lehet az öregedéstől és betegségtől mentes emberi lények felé.

A befektetők, fedezeti alapok és bankok nagy érdeklődést mutatnak a projekt finanszírozása iránt, ami Itskov szerint az Internetnél is nagyobb iparággá fog fejlődni. Az „Avatár B”, a projekt béta verziója 10 éven belül elkészülhet Itskov szerint.

Itskov jóslatai egészen pontosan egybeesnek a feltaláló és futurista Ray Kurzweil nézeteivel, aki előre megmondta az iPhone, iPad, Google Glass, YouTube vagy a Kindle feltalálását „A lelki gépek kora” című 1999-ben kiadott könyvében.

Kurzweil szerint 2029-re a legtöbb ember kibernetikus implantátumokkal terjeszti majd ki a saját testét, a technológiát visszautasítókat pedig alacsonyabb rendű, a gazdasághoz kevésbé produktív módon hozzájáruló emberi osztályként kezelik majd.

„Egyre kevésbé leszünk biológiai lények. Olyannyira, hogy a nem-biológiai részünk dominál majd és a biológiai részünk nem is lesz olyan fontos. A gépi részünk olyan erős lesz, hogy teljes mértékben képes lesz megérteni és modellezni a biológiai részünket. Így, ha a biológiai részünk megszűnik, nem fogjuk érezni a különbséget,” mondta Kurzweil.

 

http://endtimeinfo.com/wp-content/uploads/2013/06/Avatar_milestones2-745x551.jpg

 

Az egyértelműen látható, hogy az uralkodó elit egyre inkább nélkülözhető tételekként tekint az emberekre, ahogy feladataikat fokozatosan a gépek veszik át. „A termelésben, mezőgazdaságban és a közlekedésben szinte semmilyen emberi munkavégzés nem lesz,” írja Kurzweil.

Ezeket a jövőbeli, egyesek szerint utópiával, sokak szerint inkább disztópiával kapcsolatos nézeteket Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója is osztja, aki az jósolja, hogy cége 5-10 éven belül képes lehet olyan mesterséges intelligenciák létrehozására, amelyeket nem lehet majd megkülönböztetni a valódi emberektől. Schmidt számos alkalommal utalt arra, hogy reggelente szívesen lenyelne egy nanobotot, amelyik ellenőrizné és finomra hangolná testi funkcióit.

Amennyiben ezek a technológiák tényleg valósággá válnának, sokan úgy gondolják, hogy azok valószínűleg csak a nagyon gazdagok számára lennének elérhetők.

 

 Forrás: idokjelei.hu.