Címlap Hírek Kevés a fizikai arany, az árfolyam mégis lefelé tart, de meddig?

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Kevés a fizikai arany, az árfolyam mégis lefelé tart, de meddig?
2013. december 12. csütörtök, 10:10

 

Conclude Daily Gold

Az idén a világ aranytermelésével felérő kínai kereslet hatására egyre jobban fogy a finomítók által feldolgozandó fizikai arany, aminek a közgazdasági logika alapján előbb-utóbb az árfolyamesés megállásához, majd dráguláshoz kellene vezetnie. Kérdés, erre mikor kerül sor?

Alex Staczyk. Forrás: www.ingoldwetrust.ch, Conclude Zrt.
Kétpólusúvá vált a világ az aranyáresés következtében – állapította meg egy minapi interjúban Alex Staczyk, az Anglo Far-East Group vezető piaci stratégája. Míg a sárga nemesfém leértékelődése Nyugaton félelmet, zavarodottságot és bizonytalanságot váltott ki, addig Keleten fokozottabb vételekre serkentett, megerősítve azt a tendenciát, miszerint az arany nyugatról keletre áramlik. Úgy tűnik, arrafelé tisztában vannak azzal, hogy a fizikai arany tartása hosszabb távon az egyik legjobb stratégia. Svájcban a finomítók napi 24 órában készítik az aranyrudakat Keletre, elsősorban a kínai piacra.

Márpedig a világ legnépesebb országának sárga nemesfém iránti kereslete az idén elérheti a világ összes aranybányájának kitermelését. Ezen óriási kereslet kielégítése érdekében a svájci finomítók megduplázták kapacitásaikat, a 4 legnagyobb együttesen 2000 tonna aranyat dolgoz fel. Az utóbbi időben azonban egyre többször adódnak nehézségeik a forrásbeszerzésben. Staczyk szerint többször előfordult az idén, hogy a svájci finomítók nem tudtak dolgozni, mivel nem állt rendelkezésükre elegendő fizikai arany. Ilyenre az üzletágban évtizedek óta dolgozók sem emlékeznek. A fizikaiarany-kínálat csökkenése fényében nem érthető, miért nem akar megállni az aranyárfolyam esése, meddig mennek még lefelé – 3 vagy 6 hónapig – a jegyzések.

 

Forrás: In Gold We Trust, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442