Címlap Hírek A Bitcoin már a Western Uniont is lekörözte

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
A Bitcoin már a Western Uniont is lekörözte
2013. december 16. hétfő, 08:04

 

Conclude Daily Gold

Rohamosan terjed a Bitcoin, 13 milliárd dollárra taksált piaci kapitalizációja már meghaladja a világ legnagyobb pénzátutalási rendszerét működtető cégéjét, a Western Unionét. Már Magyarországon is lehet fizetni vele: Budapesten öt, míg Tatán egy helyen fogadják el.

Forrás: siliconangle.com, Conclude Zrt.
Senki nem tudja biztosan, mi is a Bitcoin: valuta vagy átutalási eszköz. David Woo, a Bank of America Merrill Lynch valutaelemzője szerint például mindkettő. Egy biztos, egyre többen használják a Bitcoint átutalásokra, emiatt napról napra nő a potenciális értéke. Különösen Kínában kaptak rá, ahol a tőkemozgások korlátozása nehézkessé tette a tengerentúlra irányuló átutalások teljesítését jüanban. Woo emlékeztet, a Bitcoin már ma is a világ legnagyobb értékű átutalási rendszere: 13 milliárd dollárra becsült piaci kapitalizációja közel háromszor nagyobb, mint a földkerekség eddigi vezető pénztranszferáló triója – a Western Union, a MoneyGram és az Euronet – 4,5 milliárd dolláros átlagos értéke. A 9 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú Western Uniont
novemberi elképesztő árfolyamemelkedése következtében hagyta el a Bitcoin.

 

 

A Bitcoin piaci kapitalizációja már bőven lekörözi a Western Unionét

 

A Bitcoin piaci kapitalizációja már bőven lekörözi a Western Unionét; Forrás: Business Insider, bitcoinmap, Conclude Zrt.

Kockázatot jelent ugyanakkor, hogy a Bitcoin tulajdonosi köre hihetetlenül koncentrált – figyelmeztet Risto Pietilä finn vállalkozó, a Bitcointalk.org aktív tagja. A december elején forgalomban volt 12 millió Bitcoin közel 1 millió 11 ezer ember között oszlik meg. Megdöbbentő, hogy 47-en együttesen 28,9 százalékot birtokoltak – közülük mindössze a Facebook-sztoriban megismert Winklevoss-ikrek és a Bitcoin Jézusának is hívott Roger Ver fedte fel kilétét. További 880 személlyel együtt övék a Bitcoinok fele, de a háromnegyede is összesen csak 10 927 főé, miközben jó pár százalék elveszett.

 

 

Erősen koncentrált a Bitcoin tulajdonosi szerkezete

 

Erősen koncentrált a Bitcoin tulajdonosi szerkezete; Forrás: Business Insider, bitcoinmap, Conclude Zrt.

 


A Bitcoinok nettó értéke 

A Bitcoinok nettó értéke  ; Forrás: Business Insider, bitcoinmap, Conclude Zrt.

 

Nem véletlen, hogy már a pénzügyekben híresen konzervatív svájciak is látnak lehetőséget a Bitcoinban. Talán így akarják visszanyerni kissé fakuló pénzügyi központ renoméjukat?

Hiába figyelmeztet Alan Greenspan volt Fed-elnök, hogy a Bitcoin is csak egy lufi a sok közül, az tovább hódít. Egyre több helyen elfogadják, elsősorban Európában, de legújabban Argentínában figyelhető meg jelentős koncentrációja. Már Magyarországon is féltucat helyen lehet vele fizetni, Budapesten 5, Tatán pedig egy szolgáltató fogadja el.

 

 

 

Világszerte már mintegy ezer helyen fogadják el a Bitcoint fizetőeszközként

 

 

Világszerte már mintegy ezer helyen fogadják el a Bitcoint fizetőeszközként; Forrás: Business Insider, bitcoinmap, Conclude Zrt.

 

 

 

Forrás: Business Insider, bitcoinmap, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442