Címlap Hírek Kína szorongatja a Bitcoint

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Kína szorongatja a Bitcoint
2013. december 18. szerda, 09:27

 

Conclude Daily Gold

A kínai központi bank megtiltotta a fizetési rendszereket működtető cégeknek, hogy a Bitcoin tőzsdék számára fizetéseket teljesítsenek az ország területén. A hírre a néhány hete még 1250 dollár körüli árfolyam 768 dollárig esett.


A megszorítás a 13 kínai fizetési szolgáltatót érinti. Szakértők azonban nyugtatnak, úgy vélik, az embereknek nem kell
Forrás: Coindesk.com, Conclude Zrt.pánikolniuk és megrohamozniuk a bankokat. Valószínűleg még el tudják adni Bitcoinjaikat jüanért, legfeljebb annyi lesz a következmény, hogy új számlákat már nem tudnak nyitni. Kétségtelen, hogy a világszerte futótűzszerűen terjedő Bitcoinra különösen Kínában kaptak rá, ahol a tőkemozgások korlátozása nehézkessé tette a tengerentúlra irányuló átutalások teljesítését jüanban.


Figyelmeztető jel volt a pekingi jegybank december 5-ei nyilatkozata arról, hogy a Bitcoin nem valuta, ezért a bankok és egyéb pénzintézetek nem üzletelhetnek a digitális pénzzel. Egyúttal azt is közölte, hogy a kereskedők többé nem árazhatják be Bitc
oinra termékeiket és szolgáltatásaikat és nem cserélhetik portékáikat Bitcoinra. A nyilatkozat mindazonáltal Forrás: www.cryptocoinnews.com, Conclude Zrt.hagyott kiskaput is. Kimondva, hogy a Bitcoin átváltása legális, az embereknek joguk van adni és venni azokat, a Bitcoin társaságoknak mindössze regisztrálniuk kell magukat az információs és ipari technológiai minisztériumnál. Ez akkor jó hírnek tűnt a kínai Bitcoin tőzsdéknek, miután úgy hitték, ezzel nem csak valamilyen fokú legitimációt kaptak, hanem kizárólagosan megengedték nekik a digitális pénzzel való üzletelést, míg a pénzintézeteket eltiltották ettől. Ám korai volt az öröm.  Pedig több Bitcoin tőzsde – köztük az egyik legrégebbi és jelenleg a világon a legnagyobb, a BTC China – épp mostanában lépett maga is annak érdekében, hogy normális mederbe terelje az utóbbi hetekben hisztérikussá vált Bitcoin-kereskedelmet, melynek során a digitális pénz egysége már az arany unciájánál is többet, mintegy 1250 dollárt ért. Mint a BTC China az ügyfeleinek hétfőn írt levelében közölte: annak érdekében, hogy a jelenlegi turbulens Bitcoin piacot stabilizálja, egyúttal minimalizálja a lehetséges piaci manipulációt, azonnali hatállyal felhagy a 0 százalékos akciós kereskedői jutalékkal és visszaállítja a 0,3 százalékos díjat.

Ezzel a hírrel a bitcoin aranyhoz való hasonlítása végképp megdől, hiszen a fizikai aranynak olyan belső értéke van, amely független az egyes államok önkényétől, míg a bitcoin sztori áldozatul eshet a szabályozó hatóságoknak.

 

Forrás: Coindesk.com, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442