Címlap Hírek Gyémántdrágulást szimatol az Alrosa

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Gyémántdrágulást szimatol az Alrosa
2013. december 19. csütörtök, 11:26

 

Conclude Daily Gold

Több mint 36 millió karát gyémántot exportálna 2014-ben az orosz Alrosa bányásztársaság, amivel megerősítené világpiaci vezető pozícióját. A drágakő iránti kereslet növekedésére számít ugyanis, ami áremelkedést vonhat maga után, így érdemes elgondolkodni a gyémántba való befektetésen.

Forrás: bullionstreet.com, Conclude Zrt.
A
világ gyémánttermelése 2012-ben közel 128 millió karátot tett ki, ebből mintegy 35 millió származott Oroszországból, pontosabban az Alrosától. Az állami tulajdonú társaság 2012-ben előzte meg a hosszú éveken át a gyémánttermelésben világelső dél-afrikai De Beers-t. S e pozícióját 2014-ben azzal erősítené meg, hogy a Botuobinszkaja kürtőre telepített felszíni bányát, valamint  2015-ben a Nyurba bányát tervezi megnyitni.

Ezenkívül szeretnék működésbe állítani az Udacsnij földalatti bányát is, a már működők közül pedig többől is kihozni a maximumot. Azért e nagyszabású tervek, mert az Alrosa arra apellál, hogy a nyersgyémántok ára jövőre emelkedni fog. Ezt a legfrissebb prognózisokra alapozzák, melyek szerint miközben az USA gyémántkereslete tartós maradhat, Kína és India étvágya soha nem látott mértéket érhet el.  Az Alrosa december 20-ai rendkívüli közgyűlése egyébként személycseréről dönthet: a hírek szerint Andrej Saronov lehet a gyémántóriás következő elnöke, aki a moszkvai főpolgármester gazdasági helyettesi posztjáról váltott ez év szeptemberében, s lett a Skolkovo School of Management rektora.

 

Forrás: mining. com, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442