Címlap Hírek Zsákolják a kínaiak a fizikai aranyat

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Zsákolják a kínaiak a fizikai aranyat
2014. március 05. szerda, 13:37

 

Conclude Daily Gold

49 tonna fizikai aranyra volt kereslet a sanghaji aranytőzsdén február harmadik hetében. Az idén már 369 tonna talált gazdára, ez a teljes kínai kereslet időarányos részével egyenlő, s 51 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakáénál. Napi átlagban 7,09 tonna fogyott, egy tonnával több, mint tavaly.

Forrás: openmarkets.cmegroup.com, Conclude Zrt.

Az eddigi heti rekordforgalom tavaly áprilisban született, akkor 117 tonna fordult meg. Nem kizárt, hogy az idén új csúcsok születnek. A fizikaiarany-kereslet hetente a 200 napos mozgóátlag szerint a sanghaji tőzsdén tavaly júniusban közel 50 tonnára emelkedett, aztán az év végéig enyhén csökkent, de 40 tonna felett maradt, majd az újév beköszöntét követően a nem várt nagyarányú vásárlások következtében ismét 50 tonnáig kúszott.

 

 

A sanghaji fizikaiarany-kereslet kezdi meghaladni a világ aranykitermelését

 

A sanghaji fizikaiarany-kereslet kezdi meghaladni a világ aranykitermelését; Forrás: In Gold We Trust, Conclude Zrt.

 

A rekorddöntéshez ugyanakkor a világ aranytermelésének a növekedése is elengedhetetlen. Ha ugyanis a keresletemelkedés trendje nem törik meg, félő, hogy a fizikai arany iránti igények egy jó része kielégítetlen marad. Az ehhez szükséges forrást ugyanis a svájci aranyfinomítók egyre nehezebben tudják beszerezni. A World Gold Council ugyan 170 ezer tonnára teszi a felszínre hozott sárganemesfém-készleteket, mások szerint lehetetlen megsaccolni e mennyiséget, mondván, ez ugyanolyan láthatatlan, mint azok a kezek, amelyek szabályozzák a piacot. Mindenesetre bizonyos paraméterek – az import, a kereslet és a bányászat – arra utalnak, hogy az aranyár a masszív kínai kereslet hatására a következő hónapokban növekedhet. A sanghaji tőzsdén a jüanban kifejezett aranyárak tavaly október óta már így is meghaladják a világpiaci átlagot.

 

 

A sanghaji tőzsdén a jüanban kifejezett aranyat prémiummal  kereskedik a világpiachoz képest, amely kb. 0,5% és 4% között mozog.

 

 

A sanghaji tőzsdén a jüanban kifejezett aranyat prémiummal  kereskedik a világpiachoz képest, amely kb. 0,5% és 4% között mozog.; Forrás: In Gold We Trust, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: In Gold We Trust, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442