Címlap Hírek A Sandstorm húzza felfelé az aranybánya streaming-részvényeket.

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
A Sandstorm húzza felfelé az aranybánya streaming-részvényeket.
2014. március 17. hétfő, 09:30

 

Conclude Daily Gold

27 százalékot drágult a múlt héten a nemesfém-bányák megműveléséből származó jövőbeni pénzáramlásokat eladó, úgynevezett royalty, más néven streaming cég, a kanadai Sandstorm Gold arra, hogy kedden közzétette, tavalyi eladásai rekordot értek el.


Nolan Watson, a Sandstorm elnök-vezérigazgatója. Forrás: startup30.com, Conclude Zrt.A nemesfémek tavalyi vesszőfutása ellenére a Sandstorm bevételei 2013-ban megközelítették a 60 millió dollárt. A cég felkutatja az ígéretesnek tűnő nemesfém-bányászati projekteket, megszerzi – általában alacsony fix áron – azok kitermelési jogait, amelyeket elad a nemesfém-bányászattal foglalkozó cégeknek, ám a kitermelésből a jövőben keletkező pénzáramlásból (angolul: stream-ből) részesedést, vagyis royalty-t, magyarul rendszeres járadékot kér. Kilenc ilyen streaming megállapodást ütött nyélbe a Sandstorm Latin-Amerikában, Dél-Afrikában és Észak-Amerikában tavaly, unciánként 420 dolláros átlagáron, amelyekkel futó szerződéseinek száma immár 36-ra emelkedett.


„Streaming partnereink demonstrálták, hogy bányaprojektjeik az arany leértékelődése közepette is gazdaságilag erős, hiszen a négy fő stream-bányánk unciánkénti átlagos költsége 1000 dollár alatt maradt, annak ellenére, hogy a 2013-ashoz hasonló piaci változásokat cégünk még nem tapasztalt” – jelentette ki Nolan Watson, a Sandstorm elnök-vezérigazgatója. A cég projektjei több mint 30 ezer arany-egyenértékű unciát termeltek az elmúlt évben és Watson várakoz
A Serra Pelada bánya Brazíliában. Forrás: www.vancouversun.com, Conclude Zrt.ása szerint ennél a következő két évben még 50 százalékkal többre is képesek lehetnek. E kilátásokat a tőzsde annak ellenére díjazta, hogy a cég nettó eredménye a 2012-es 21,9 millió dolláros nyereségből 2013-ra 74,6 milliós veszteségbe fordult, alapvetően a brazil Colossus Minerals Inc. arany-, platina- és palládium projekt Serra Pelada bányájának negyedik negyedévi 52,2 milliós készletátértékelése következtében. Ez azonban láthatóan nem zavarja  a piacot, mert a leírás a cég készpénzállományát nem érinti, a nemesfém árak pedig majd felmennek előbb-utóbb.

Nemcsak Watson hisz abban, hogy az arany – a világot nyomasztó államadósságok miatt – a következő években felülteljesíti a főbb devizákat, ami a streaming cégek árfolyamát is még feljebb lökheti. Elemzők a Sandstorm mellett a legnagyobb potenciált a Silver Wheatonban és a Royal Goldban látják, előbbi részvényei 17, utóbbié 4 százalékkal emelkedhetnek, ezzel szemben a Franco Nevada papírjait jelenleg enyhén túlárazottnak tartják.

 

 

 

Több mint fél éve nem látott magasságokban a Sandstorm részvényei

 

Több mint fél éve nem látott magasságokban a Sandstorm részvényei; Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442