Címlap Hírek A nemesfém royalty (stream) cégek nagy négyese

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
A nemesfém royalty (stream) cégek nagy négyese
2013. szeptember 26. csütörtök, 13:55

 

Conclude Daily Gold

A világ legnagyobb nemesfémipari royalty vagy stream cégeként tegnapi hírünkben ismertetett Silver Wheaton részvénye mellett a Pierre Lassonde aranyguru, bányaipari legenda által elnökölt, szintén kanadai Franco-Nevada, valamint az amerikai Royal Gold és az ugyancsak kanadai Sandstorm Gold papírjával is szépen lehetett keresni az utóbbi években. Többségükbe még most is érdemes beszállni, mivel elemzők ígéretesnek tartják kilátásaikat.

Forrás: youtube.com, Conclude Zrt.
A legrégebben, 1990 óta a Royal Gold részvénye szerepel tőzsdén, az akkori 1,2 dollárral szemben árfolyama most az 50 dollárt közelíti. De ha börzei jegyzésének alakulását 2007 júliusához, a Silver Wheaton tőzsdei bevezetéséhez viszonyítjuk, akkor az derül ki, hogy míg a Silver Wheaton részvénye a mai napig nyolcszorosára drágult, ugyanezen idő alatt a Royal Goldé csak 2,5-szeresére. A 2007 decemberétől minden befektető által elérhető Franco-Nevada háromszoros drágulást produkált. A legmagasabb éves hozamot a legkésőbb, 2010 júniusában börzére került Sandstorm Gold hozta, amely ma 8,8-szor ér többet, mint bevezetésekor.

 

 

A Silver Wheatonhoz hasonlóan a Franco-Nevada is részesedik a kanadai Sudbury nemesfém-bányász társaság projektjeinek jövőbeni pénzáramlásaiból, emellett még a panamai Cobre-Panama réz-, a mexikói Palmarejo ezüst-, az észak-amerikai (nevadai) Goldstrike, valamint a mauritániai Tasiast aranybányákéiból is. A Silver Wheaton piacvezető pozícióját az is tükrözi, hogy a legtöbb, 15 elemző követi (lásd alábbi táblázatunkat).

 
Conclude Zrt.

 

Érdekes módon azonban a második helyen nem a Franco-Nevada áll, amelyet csak négyen analizálnak, hanem a 9 elemző által kivesézett Royal Gold, míg a Sandstorm Goldot hárman figyelik. Az elemzők a legerősebben a Silver Wheaton részvényét ajánlják vételre, utána a Sandstormét és a Royal Goldét, s csak a Franco Nevada áll az 1-5 közötti skála gyenge végpontjához közelebb (az 1-es az erős vételi, míg az 5-ös az eladási ajánlást takarja). Ha teljesülnek az elemzők célárai, akkor optimális esetben a Silver Wheaton részvénye közel 39 százalékkal erősödhet a jelenlegi jegyzéséhez képest, a Royal Goldé 31, a Sandstormé 28 százalékkal. A legkisebb, 1 százalék alatti drágulást a Franco Nevadától várják, ráadásul ez a legmagasabb célár, az elemzői várakozások középértéke már gyengülést jelez. Ezen kívül olcsóbbodást csak a Silver Wheaton-tól vár egy-két elemző, akik nem tartják kizártnak, hogy a legutóbbi, 26,63 dolláros árfolyam 24,19-re lemehet.

 

 

A négy nagy nemesfém royalty (stream) cég részvényei meglehetősen volatilisak

 

A négy nagy nemesfém royalty (stream) cég részvényei meglehetősen volatilisak; Forrás: Yahoo.com, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

Forrás: Yahoo.com, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442